European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

Artă și cultură la BCE

Uniunea Europeană este expresia unei mari bogății de culturi care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. BCE se angajează să promoveze această diversitate artistică și culturală prin intermediul evenimentelor și inițiativelor sale.

Explorează colecția noastră de artă utilizând noua aplicație ECB Art

Poți să descarci aplicația noastră gratuită, ECB Art, pe smartphone sau pe tabletă și să admiri colecția din confortul casei tale. Aplicația oferă informații despre o mare varietate de lucrări de artă și arhitectură, precum și conținut în exclusivitate din culisele colecției, cum ar fi videoclipuri și interviuri cu artiștii și cu membri ai personalului BCE.

Colecția de artă a BCE

Colecția noastră de artă include în jur de 480 de tablouri, desene, fotografii, sculpturi și obiecte de artă și continuă să se îmbogățească, în principal prin achiziții de opere de artă din cadrul seriei de expoziții anuale „Artă contemporană din statele membre ale Uniunii Europene”, care prezintă o țară diferită în fiecare an. Scopul acesteia este de a ilustra diversitatea producției artistice a fiecărei țări și de a evidenția unele dintre principalele idei discutate în prezent în lumea artei.

Din 2015, colecția noastră continuă să se extindă prin achiziții pe teme specifice și, de-a lungul timpului, a stat mărturie evoluției pe care arta europeană contemporană o cunoaște din anii '90.

Înregistrează-te aici pentru un tur al colecției de artă a BCE

Zilele culturale

Zilele culturale ale BCE oferă ocazia de a sărbători „unitatea în diversitate” a Europei. În fiecare an, acest eveniment aduce în prim-plan un alt stat membru al Uniunii Europene. Ediția din 2019 a Zilelor culturale europene va fi dedicată identității comune a Europei.

Află mai multe

Luminale 2018

Am avut plăcerea de a participa la ediția din 2018 a Luminale, eveniment pe durata căruia fațada nordică a clădirii noastre istorice Grossmarkthalle s-a transformat într-o imensă galerie de artă stradală animată. În perioada 18-23 martie, clădirea noastră a prins viață într-un spectacol de culoare și mișcare grație Urbanscreen, colectiv de artiști și companie de creație din Bremen, precum și lui Andreas Preis, ilustrator de renume stabilit actualmente la Berlin.

Making of și interviuri cu artiștii Fotografii de la eveniment Mai multe informații despre Luminale

Toate paginile din această secțiune