Artă și cultură la BCE

Uniunea Europeană este expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. BCE se angajează să promoveze această diversitate artistică și culturală prin intermediul evenimentelor și inițiativelor sale.

Colecția de artă a BCE

Colecția noastră de artă include în jur de 480 de tablouri, desene, fotografii, sculpturi și obiecte de artă și continuă să se îmbogățească, în principal prin achiziții de opere de artă prezentate în cadrul seriei de expoziții anuale „Artă contemporană din statele membre ale Uniunii Europene”, care prezintă o țară diferită în fiecare an. Scopul acesteia este de a pune în lumină diversitatea producției artistice a fiecărei țări și de a evidenția unele dintre principalele idei discutate în prezent în lumea artei.

Din 2015, colecția noastră continuă să se extindă prin achiziții pe teme specifice și, de‑a lungul timpului, a stat mărturie evoluției pe care arta europeană contemporană o cunoaște din anii '90. În anul 2018, cea de-a 21-a expoziție a seriei a adus în prim‑plan peisajul artistic contemporan din Estonia, iar în 2019 vom prezenta arta contemporană din Croația.

Înregistrați-vă aici pentru un tur

Zilele culturale

Zilele culturale ale BCE oferă ocazia de a sărbători „unitatea în diversitate” a Europei. În fiecare an, acest eveniment este dedicat unui alt stat membru al Uniunii Europene.
Ediția din 2019 a Zilelor culturale europene va fi dedicată identității comune a Europei.

Mai mult


Luminale 2018

Alte vizite

Am avut plăcerea de a participa la ediția din 2018 a Luminale, eveniment pe durata căruia fațada nordică a clădirii noastre istorice Grossmarkthalle s-a transformat într-o imensă galerie de artă stradală animată. În perioada 18-23 martie, clădirea noastră a prins viață într-un spectacol de culoare și mișcare grație Urbanscreen, colectiv de artiști și companie de creație din Bremen, precum și lui Andreas Preis, ilustrator de renume stabilit actualmente la Berlin.

Mai multe informații despre Luminale 2018
Making of și interviuri cu artiștii
Fotografii de la eveniment