Umjetnost i kultura u ESB-u

Europsku uniju krasi bogatstvo različitih kultura, koje obuhvaćaju tradicije pojedinačnih država i regija. U ESB-u pokazujemo predanost promicanju te kulturno-umjetničke raznolikosti organiziranjem događaja i inicijativama.

Luminale 2018.

Drago nam je što ćemo sudjelovati u ovogodišnjem Luminaleu, za koji će se sjeverna fasada naše povijesne zgrade Grossmarkthalle pretvoriti u golemu animiranu uličnu galeriju.
Od 18. do 23. ožujka naša će zgrada zablistati bojama i pokretom zahvaljujući skupini umjetnika i kreativnom poduzeću Urbanscreen iz Bremena te poznatom ilustratoru Andreasu Preisu, koji trenutačno živi i stvara u Berlinu.

više o Luminaleu 2018.
fotografije s događaja

Dani kulture

Danima kulture ESB-a slavi se europska »ujedinjenost u raznolikosti«. Svake je godine naglasak na drugoj državi članici Europske unije.
Nakon manifestacije »Inspiring Spain« u 2017. ovogodišnji europski Dani kulture istaknut će iznimna kulturna postignuća Litve.

saznajte više


ESB-ova zbirka umjetnina

Ostali posjeti

U ESB-ovoj zbirci umjetnina nalazi se oko 450 slika, crteža, fotografija, skulptura i umjetničkih predmeta, a naglasak je na suvremenoj umjetnosti.

Uskoro ćete moći vidjeti dio izloženih djela. Informacije o tome kako se prijaviti za razgledavanje zbirke umjetnina objavit će se tijekom godine.