Az EKB művészeti és kulturális tevékenysége

Az Európai Unió az egyes országok és régiók hagyományaira építő, gazdag és változatos kultúrák közössége. Az EKB rendezvényeivel és kezdeményezéseivel elkötelezetten támogatja ezt a művészeti és kulturális sokszínűséget.

Luminale 2018

Örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk az idei Luminale rendezvénysorozatán, melynek keretében a történelmi Großmarkthalle északi homlokzata grandiózus animált street art galériává változik.
Székházunk március 18-tól 23-ig szín- és mozgáskavalkádba borul a brémai Urbanscreen művészcsoport és kreatív vállalkozás, valamint Andreas Preis, a jelenleg Berlinben élő és alkotó, neves illusztrátor jóvoltából.

További információ a Luminale 2018-ról
Fényképek a rendezvényről

Kulturális napok

Az EKB kulturális napjai alkalmat nyújtanak arra, hogy Európa jelmondatát hirdessük: „Egység a sokféleségben”. A rendezvénysorozat középpontjában minden évben az Európai Unió egy-egy tagállama áll.
A 2017-es „Inspiráló Spanyolország” után idén Litvánia figyelemre méltó kulturális eredményeit mutatjuk be az európai kulturális napokon.

Bővebben


Az EKB műgyűjteménye

Egyéb látogatás

Az EKB műgyűjteménye mintegy 450, túlnyomórészt kortárs festményt, rajzot, fényképet, szobrot és más műtárgyat foglal magában.

A látogatók hamarosan megtekinthetik a gyűjtemény néhány darabját. A gyűjtemény megtekintésére vonatkozó időpontfoglalásról az év későbbi részében adunk tájékoztatást.