European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
A legaktuálisabb információk az oldal angol nyelvi változatán találhatók meg.

Az EKB művészeti és kulturális tevékenysége

Az Európai Uniót, amely gazdag és változatos kultúráknak ad otthont, az egyes országok és régiók hagyományai alkotják. Az EKB rendezvényeivel és kezdeményezéseivel elkötelezetten támogatja a művészeti és kulturális sokszínűséget.

Fedezze fel műgyűjteményünket az új ECB Art alkalmazással

Ingyenes ECB Art alkalmazásunkat letöltheti okostelefonra vagy táblagépre, és otthona kényelméből tekintheti meg a gyűjteményt. Az alkalmazás különféle műtárgyakról és építészeti elemekről tájékoztat, továbbá a kulisszák mögé is betekintést nyújt exkluzív videók, művészekkel és az EKB munkatársaival készült interjúk formájában.

Az alkalmazás a Google Play áruházban Az alkalmazás az Apple App Store szolgáltatásban
Az EKB műgyűjteménye

Mintegy 480 festményt, rajzot, fényképet, szobrot és műtárgyat magában foglaló műgyűjteményünket folyamatosan gyarapítjuk, elsősorban Az Európai Unió tagállamainak kortárs művészete elnevezésű, minden évben más országot bemutató kiállítássorozaton megvásárolt műalkotásokkal. Célunk bemutatni az adott ország művészeti termésének sokszínűségét, kiemelve a művészvilágot aktuálisan foglalkoztató néhány alapgondolatot.

Gyűjteményünk 2015 óta különféle témájú alkotásokkal folyamatosan bővül, így idővel az európai kortárs művészetben az 1990-es évek óta zajló folyamatok tükre lett.

Kulturális napok

Az EKB kulturális napjai alkalmat nyújtanak Európa jelmondatának megünneplésére:„Egység a sokféleségben”. A rendezvénysorozat középpontjában minden évben az Európai Unió egy-egy tagállama áll. A 2019-es európai kulturális napjainkat Európa közös identitásának szenteljük.

Bővebben

Luminale 2018

Örömmel vettünk részt a 2018. évi Luminale rendezvénysorozaton, amelynek során a történelmi Großmarkthalle északi homlokzatát alakítottuk át az utca művészetét bemutató óriási galériává. Székházunk március 18-tól 23-ig szín- és mozgáskompozícióba öltözött, köszönhetően a brémai Urbanscreen művészközösségnek és kreatív vállalkozásnak, valamint Andreas Preisnak, a jelenleg Berlinben élő és alkotó, neves illusztrátornak.

Werkfilm és beszélgetések a művészekkel Fényképek az eseményről Bővebben a Luminaléról

Ebben a szekcióban található oldalak