Az EKB művészeti és kulturális tevékenysége

Az Európai Unió az egyes országok és régiók hagyományaira építő, gazdag és változatos kultúrák gyűjtőhelye. Az EKB rendezvényeivel és kezdeményezéseivel elkötelezetten támogatja a művészeti és kulturális sokszínűséget.

Az EKB műgyűjteménye

Műgyűjteményünk mintegy 480 festményt, rajzot, fényképet, szobrot és műtárgyat foglal magában. Folyamatosan gyarapítjuk, elsősorban az Európai Unió tagállamaiból származó kortárs művészet elnevezésű, minden évben más országot bemutató éves kiállítássorozatról beszerzett műalkotásokkal. A kiállításokon az adott ország művészeti termésének sokszínűségét szeretnénk kidomborítani, kiemelve néhány olyan alapgondolatot, amely aktuálisan foglalkoztatja a művészvilágot.

Gyűjteményünk 2015 óta különféle témájú alkotásokkal tovább bővült, így idővel az európai kortárs művészetben az 1990-es évek óta zajló folyamatok tükre lett. 2018‑ban a sorozat 21. eseménye napjaink észtországi művészeti életét állította reflektorfénybe, 2019-ben pedig horvátországi kortárs műalkotásokat mutatunk majd be.

Itt regisztrálhat tárlatvezetésre

Kulturális napok

Az EKB kulturális napjai alkalmat nyújtanak Európa jelmondatának megünneplésére: „Egység a sokféleségben”. A rendezvénysorozat középpontjában minden évben az Európai Unió egy-egy tagállama áll.
A 2019-es európai kulturális napjainkat Európa közös identitásának szenteljük.

Bővebben


Luminale 2018

Egyéb látogatás

Örömmel vettünk részt a 2018. évi Luminale rendezvénysorozaton, amelynek során a történelmi Großmarkthalle északi homlokzatát alakítottuk át az utca művészetét bemutató óriási galériává. Székházunk március 18-tól 23-ig szín- és mozgáskompozícióba öltözött, köszönhetően a brémai Urbanscreen művészközösségnek és kreatív vállalkozásnak, valamint Andreas Preisnak, a jelenleg Berlinben élő és alkotó, neves illusztrátornak.

Bővebben a 2018. évi Luminaléról
Werkfilm és beszélgetések a művészekkel
Fényképek az eseményről