Az EKB művészeti és kulturális tevékenysége

Az Európai Uniót, amely gazdag és változatos kultúráknak ad otthont, az egyes országok és régiók hagyományai alkotják. Az EKB rendezvényeivel és kezdeményezéseivel elkötelezetten támogatja a művészeti és kulturális sokszínűséget.

Az EKB műgyűjteménye

Mintegy 480 festményt, rajzot, fényképet, szobrot és műtárgyat magában foglaló műgyűjteményünket folyamatosan gyarapítjuk, elsősorban Az Európai Unió tagállamainak kortárs művészete elnevezésű, minden évben más országot bemutató kiállítássorozaton megvásárolt műalkotásokkal. Célunk bemutatni az adott ország művészeti termésének sokszínűségét, kiemelve a művészvilágot aktuálisan foglalkoztató néhány alapgondolatot.

Gyűjteményünk 2015 óta különféle témájú alkotásokkal folyamatosan bővül, így idővel az európai kortárs művészetben az 1990-es évek óta zajló folyamatok tükre lett. 2018-ban a sorozat 21. kiállítása napjaink észtországi művészeti életét állította reflektorfénybe, 2019-ben pedig horvátországi kortárs műalkotásokat mutatunk majd be.

Itt regisztrálhat tárlatvezetésre

Fedezze fel műgyűjteményünket az új ECB Art alkalmazással

Nem tud részt venni helyi tárlatvezetésen? Ingyenes ECB Art alkalmazásunkat okostelefonra vagy táblagépre is letöltheti, és otthona kényelméből tekintheti meg a gyűjteményt. Az alkalmazás különféle műtárgyakról és építészeti elemekről tájékoztat, továbbá a kulisszák mögé is betekintést nyújt exkluzív videók, művészekkel és az EKB munkatársaival készül interjúk formájában.

Töltse le az alkalmazást a Google Play áruházból
Töltse le az alkalmazást az Apple App Store szolgáltatásból


Kulturális napok

Az EKB kulturális napjai alkalmat nyújtanak Európa jelmondatának megünneplésére: „Egység a sokféleségben”. A rendezvénysorozat középpontjában minden évben az Európai Unió egy-egy tagállama áll.
A 2019-es európai kulturális napjainkat Európa közös identitásának szenteljük. 

Bővebben


Luminale 2018

Egyéb látogatás

Örömmel vettünk részt a 2018. évi Luminale rendezvénysorozaton, amelynek során a történelmi Großmarkthalle északi homlokzatát alakítottuk át az utca művészetét bemutató óriási galériává. Székházunk március 18-tól 23-ig szín- és mozgáskompozícióba öltözött, köszönhetően a brémai Urbanscreen művészközösségnek és kreatív vállalkozásnak, valamint Andreas Preisnak, a jelenleg Berlinben élő és alkotó, neves illusztrátornak.

Bővebben a 2018. évi Luminaléról
Werkfilm és beszélgetések a művészekkel
Fényképek az eseményről