European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
Den engelske version af denne webside er blevet opdateret med nyere information.

Kunst og kultur i ECB

I Den Europæiske Union er der mange forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. I ECB vil vi gerne fremme denne forskelligartethed i kunst og kultur gennem vores arrangementer og initiativer.

Gå på opdagelse i kunstsamlingen med vores nye "ECB Art App"

Du kan downloade den gratis ECB Art App på din smartphone eller tablet. Med appen kan du besøge samlingen, mens du sidder hjemme i sofaen. I appen finder du oplysninger om mange forskellige kunstværker og om arkitektur foruden eksklusive videoer optaget bag kulisserne og interview med kunstnere og ECB-medarbejdere.

App i Google Play StoreApp i Apple App Store
ECB's kunstsamling

Vores kunstsamling består af ca. 480 malerier, tegninger, fotografier, skulpturer og kunstgenstande. Samlingen vokser hele tiden, hovedsagelig på grund af køb af kunstværker fra den årlige udstillingsrække "Moderne kunst fra medlemslandene i Den Europæiske Union", hvor der hvert år vises kunst fra et nyt land. Formålet med udstillingsrækken er at præsentere de enkelte landes forskelligartede kunstneriske produktioner og sætte fokus på nogle af de centrale ideer, som for tiden diskuteres inden for kunstverdenen.

Siden 2015 er vores samling blevet yderligere udvidet med temaspecifikke indkøb. I tidens løb er den kommet til at afspejle udviklingen i moderne europæisk kunst siden 1990'erne.

Kulturdage

ECB's kulturdage giver mulighed for at fejre, at Europa er "forenet i mangfoldighed". Kulturdagene sætter hvert år fokus på et af medlemslandene i Den Europæiske Union. I 2019 vil de europæiske kulturdage blive tilegnet Europas fælles identitet.

Læs mere

Luminale 2018

Det var med stor glæde, at vi deltog i Luminale 2018, hvor vi forvandlede den nordlige facade af den historiske Grossmarkthalle-bygning til et enormt animeret galleri for streetart. Fra 18. til 23. marts 2018 blev facaden fyldt med farver og bevægelse takket være Urbanscreen, et kunstnerkollektiv og en kreativ virksomhed fra Bremen, og Andreas Preis, en berømt illustrator, der bor og arbejder i Berlin.

Om tilblivelsen og interview med kunstnerne Fotos fra begivenheden Mere om Luminale

Alle sider i dette afsnit