Kunst og kultur i ECB

I Den Europæiske Union er der mange forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. I ECB vil vi gerne fremme denne forskelligartethed i kunst og kultur gennem vores arrangementer og initiativer.

ECB's kunstsamling

Vores kunstsamling består af ca. 480 malerier, tegninger, fotografier, skulpturer og kunstgenstande. Samlingen vokser hele tiden, hovedsagelig på grund af køb af kunstværker fra den årlige udstillingsrække "Moderne kunst fra medlemslandene i Den Europæiske Union", hvor der hvert år vises kunst fra et nyt land. Formålet med udstillingsrækken er at præsentere de enkelte landes forskelligartede kunstneriske produktioner og sætte fokus på nogle af de centrale ideer, som for tiden diskuteres inden for kunstverdenen.

Siden 2015 er vores samling blevet yderligere udvidet med temaspecifikke indkøb. I tidens løb er den kommet til at afspejle udviklingen i moderne europæisk kunst siden 1990'erne. I 2018 satte den 21. udstilling i rækken spotlys på scenen for moderne kunst i Estland, og i 2019 viser vi moderne kunst fra Kroatien.

Tilmelding til rundvisning

Kulturdage

ECB's kulturdage giver mulighed for at fejre, at Europa er "forenet i mangfoldighed". Kulturdagene sætter hvert år fokus på et af medlemslandene i Den Europæiske Union.
I 2019 vil de europæiske kulturdage blive tilegnet Europas fælles identitet.

Læs mere


Luminale 2018

Andre besøg

Det var med stor glæde, at vi deltog i Luminale 2018 ved at forvandle den nordlige facade af den historiske Grossmarkthalle-bygning til et enormt animeret galleri for street art. Fra 18. til 23. marts 2018 blev facaden fyldt med farver og bevægelse takket være Urbanscreen, et kunstnerkollektiv og en kreativ virksomhed fra Bremen, og Andreas Preis, en berømt illustrator, der bor og arbejder i Berlin.

Mere om Luminale 2018
Om tilblivelsen og interview med kunstnerne
Fotos fra begivenheden