Kunst og kultur i ECB

I Den Europæiske Union er der mange forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. I ECB vil vi gerne fremme denne forskelligartethed i kunst og kultur gennem vores arrangementer og initiativer.

ECB's kunstsamling og udstillinger

ECB's kunstsamling består af ca. 450 malerier, tegninger, fotografier, skulpturer og kunstgenstande. Samlingen vokser hele tiden, hovedsagelig på grund af køb af kunstværker til den årlige udstillingsrække "Moderne kunst fra medlemsstaterne i Den Europæiske Union", hvor der hvert år vises kunst fra et nyt land. Formålet med udstillingsrækken er at præsentere de enkelte landes forskelligartede kunstneriske produktioner og sætte fokus på nogle af de centrale ideer, som for tiden diskuteres inden for kunstverdenen. Siden 2015 er ECB's samling blevet yderligere udvidet med temaspecifikke indkøb til vores forskellige bygninger.

I år arrangerer vi i samarbejde med Eesti Pank en udstilling af moderne kunst fra Estland – den 21. udstilling i rækken. Vi er glade for, at vi med udstillingen kan være med til at fejre 100-året for Estlands uafhængighed. Mere end 50 værker af 14 kunstnere og kunstnergrupper vil være at finde på udstillingen mellem 28. juni 2018 og 26. oktober 2018. Deres arbejde er repræsentativt for vore dages meget foranderlige visuelle og digitale kultur og den måde, den former vores opfattelse og adfærd. Nogle kunstværker beskæftiger sig også med temaer, som fx nationalisme, feminisme og kapitalisme i det postsovjetiske Østeuropa. Andre anlægger et bredt perspektiv på de omfattende muligheder og risici i vore dages globaliserede verden eller zoomer ind på individets umiddelbare omgivelser og dets opfattelse af og samspil med det.

Arbejder af følgende kunstnere er udstillet: Merike Estna, Flo Kasearu, Kristi Kongi, Paul Kuimet, Kris Lemsalu, Marko Mäetamm, Marge Monko, Krista Mölder, Katja Novitskova, Kaido Ole, Kristina Õllek & Kert Viiart, Laura Põld, Taavi Suisalu og Sigrid Viir.

Vi arrangerer rundvisninger, hvor offentligheden kan besøge udstillingen. De nøjagtige datoer og nærmere information om tilmelding findes på Kulturotheks websted.

Kulturdage

ECB's kulturdage giver mulighed for at fejre, at Europa er "forenet i mangfoldighed". Kulturdagene sætter hvert år fokus på et af medlemslandene i Den Europæiske Union.
Efter "Inspiring Spain" i 2017 viser kulturdagene i år eksempler på Litauens fantastiske kultur.

Flere oplysninger


Luminale 2018

Andre besøg

Det var med stor glæde, at vi deltog i dette års Luminale ved at forvandle den nordlige facade af den historiske Grossmarkthalle-bygning til et enormt animeret galleri for street art. Fra 18. til 23. marts 2018 blev facaden fyldt med farver og bevægelse takket være Urbanscreen, et kunstnerkollektiv og en kreativ virksomhed fra Bremen, og Andreas Preis, en berømt illustrator, der bor og arbejder i Berlin.

Mere om Luminale 2018
Om tilblivelsen og interview med kunstnerne
Fotos fra begivenheden