European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Kunst og kultur i ECB

I Den Europæiske Union er der mange forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. I ECB vil vi gerne fremme denne forskelligartethed i kunst og kultur gennem vores arrangementer og initiativer.

Gå på opdagelse i kunstsamlingen med vores nye "ECB Art App"

Du kan downloade den gratis ECB Art App på din smartphone eller tablet. Med appen kan du besøge samlingen, mens du sidder hjemme i sofaen. I appen finder du oplysninger om mange forskellige kunstværker og om arkitektur foruden eksklusive videoer optaget bag kulisserne og interview med kunstnere og ECB-medarbejdere.

App i Google Play StoreApp i Apple App Store
ECB's kunstsamling

Vores kunstsamling består af ca. 480 malerier, tegninger, fotografier, skulpturer og kunstgenstande. Samlingen vokser hele tiden, hovedsagelig på grund af køb af kunstværker fra den årlige udstillingsrække "Moderne kunst fra medlemslandene i Den Europæiske Union", hvor der hvert år vises kunst fra et nyt land. Formålet med udstillingsrækken er at præsentere de enkelte landes forskelligartede kunstneriske produktioner og sætte fokus på nogle af de centrale ideer, som for tiden diskuteres inden for kunstverdenen.

Siden 2015 er vores samling blevet yderligere udvidet med temaspecifikke indkøb. I tidens løb er den kommet til at afspejle udviklingen i moderne europæisk kunst siden 1990'erne.

Andy Warhol-udstilling i ECB

Vi viser en udstilling af Andy Warhols kunstværker og ejendele i vores hovedbygning fra midten af december 2023 til slutningen af januar 2024. 

Læs mere

Alle sider i dette afsnit