Menu

Taide ja kulttuuri EKP:ssä

Eri jäsenmaiden ja alueiden kulttuurit ja perinteet rikastuttavat EU:n kansalaisten elämää. EKP on omasta puolestaan sitoutunut edistämään kulttuuria ja taiteita eri tapahtumissa ja hankkeissa.

Tutustu taidekokoelmaan uuden ECB Art ‑sovelluksen avulla

Taidekokoelmaan voi nyt tutustua myös suoraan kotisohvalta lataamalla älypuhelimeen tai tablettiin ilmaisen ECB Art ‑sovelluksen. Sovelluksessa on monenlaista tietoa EKP:n taideteoksista ja arkkitehtuurista, kulissien takaa ‑videoita sekä taitelija- ja henkilökuntahaastatteluja.

Lataa sovellus Google Play Kaupasta
Lataa sovellus Applen App Storesta

EKP:n taidekokoelma

EKP:n taidekokoelmassa on noin 480 teosta: maalauksia, piirroksia, valokuvateoksia, veistoksia ja taide-esineitä. Kokoelma kasvaa jatkuvasti. Teoksia hankitaan lähinnä vuotuisesta ”Nykytaidetta Euroopan unionin jäsenvaltioista” -näyttelysarjasta, jossa esitellään monipuolisesti joka vuosi eri maan taidetuotantoa ja taidepiirien keskeisiä keskustelunaiheita.

Taidekokoelmaa on vuodesta 2015 lähtien laajennettu myös hankkimalla tietynaiheisia teoksia. Kokoelmasta on ajan mittaan muodostunut arkisto, joka toimii läpileikkauksena eurooppalaisen nykytaiteen kehityksestä 1990-luvun jälkeen.

Ilmoittaudu EKP:n taidekokoelman opastetulle kierrokselle


Kulttuuripäivät

EKP:n kulttuuripäivät toteuttavat käytännössä EU:n mottoa ”moninaisuudessaan yhtenäinen”. Kulttuuripäivillä keskitytään yhden, vuosittain vaihtuvan EU-maan kulttuuriin.
Vuoden 2019 teemana on yhteinen eurooppalainen identiteetti. 

Lisätietoa


Luminale 2018 -valobiennaali

Muut vierailut

EKP osallistui vuoden 2018 Luminale-biennaaliin muuttamalla päärakennuksensa historiallisen osan valtavaksi animoiduksi katutaidegalleriaksi. Grossmarkthallen pohjoinen julkisivu kylpi 18.3. ‑ 23.3.2018 väreissä ja liikkeessä. Teoksen loivat bremeniläinen taiteilijakollektiivi Urbanscreen ja Berliinissä toimiva kuvittaja Andreas Preis.

Festivaalin rakentaminen ja taiteilijahaastatteluja
Kuvia tapahtumasta
Lisätietoa Luminale 2018 -biennaalista