Τέχνες και πολιτισμός στην ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στεγάζει πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί από τις παραδόσεις των χωρών και των περιφερειών που την απαρτίζουν. Δέσμευση της ΕΚΤ είναι η προώθηση αυτής της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει.

Luminale 2018

Με χαρά συμμετέχουμε στη φετινή Luminale μετατρέποντας τη βόρεια πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Grossmarkthalle σε έναν τεράστιο καμβά street art με κινούμενες εικόνες.
Από τις 18 έως τις 23 Μαρτίου το κτίριό μας θα κατακλύζεται από χρώματα και κίνηση χάρη στην Urbanscreen, μια καλλιτεχνική ομάδα και δημιουργική εταιρεία από τη Βρέμη, και στον Andreas Preis, σπουδαίο εικονογράφο που ζει και εργάζεται σήμερα στο Βερολίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Luminale 2018
Φωτογραφίες της εκδήλωσης

Μέρες Πολιτισμού

Οι Μέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ είναι μια ευκαιρία εορτασμού της «ενότητας στην πολυμορφία» της Ευρώπης. Κάθε χρόνο επικεντρώνονται σε ένα διαφορετικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθώντας τα χνάρια των εκδηλώσεων με θέμα «Inspiring Spain» το 2017, οι Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτισμού θα παρουσιάσουν φέτος τα αξιοσημείωτα πολιτισμικά επιτεύγματα της Λιθουανίας.

Μάθετε περισσότερα


Συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ

Άλλες επισκέψεις

Η συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ περιλαμβάνει περίπου 450 πίνακες, σχέδια, φωτογραφίες, γλυπτά και εικαστικά αντικείμενα με έμφαση στη σύγχρονη τέχνη.

Προσεχώς θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε και να δείτε από κοντά κάποια από αυτά τα έργα. Πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση επίσκεψης στη συλλογή έργων τέχνης θα είναι διαθέσιμες αργότερα εντός του έτους.