ECB:s kulturdagar

Se den engelska språkversionen på denna webbsida för den mest aktuella informationen.

Celebrating Europe

Huvudtemat för de europeiska kulturdagarna 2019 är Europas gemensamma identitet. Med en rad aktiviteter belyses den kulturella mångfald i Europeiska unionen (EU) samtidigt som vi knyter an till den lokala befolkningen.

I år firar vi en mycket speciell årsdag: 20 år med euron - vår gemensamma valuta.

Detta vill vi fira med ett verkligt europeiskt program där några av de mest uppskattade musikstyckena av europeiska kompositörer framförs av europeiska världsklassmusiker.

22 augusti 2019

Europa open air
Weseler Werft, Frankfurt

Europa open air-konserten organiseras för tredje året i rad samarbete med Hessischer Rundfunk.

Konserten går av stapeln den 22 augusti och direktsänds så att alla i Europa kan delta – håll ögonen öppna för mer detaljer!

För mer information om kommande aktiviteter, kolla denna webbplats.

Mer information

Om kulturdagarna

EU bygger på gemensamma värderingar men är samtidigt hemvist för många olika kulturer vilka bygger på traditioner från olika länder och regioner. Mot denna bakgrund ger ECB:s kulturdagar möjlighet att fira att länderna i Europa är ”förenade i mångfald”.

ECB:s KULTURDAGAR

Mario Draghi, ECB:s ordförande

”Vi främjar tillsammans medvetenhet om medlemstaternas kulturarv, som också är en del av våra rötter och identitet. Detta erbjuder en bra möjlighet att upplysa och förbereda framtida generationer om deras viktiga roll att stärka europeisk enighet och samhörighet och att bestämma vilken väg europeiska institutioner kommer att ta. ECB:s Kulturdagar uppnår detta mål.”

Varje år är en EU-medlemsstat i fokus under ECB:s kulturdagar. Mot slutet av året organiseras i Frankfurt am Main flera kulturevenemang av hög kvalitet, t.ex. musik-, dans- och teaterunderhållningar, konstföreläsningar och -utställningar, litterära evenemang och filmvisningar såväl som aktiviteter för barn. ECB organiserar kulturdagarna med temalandets nationella centralbank och med stöd av många partner som har åtagit sig att främja europeisk konst och kultur.

Tidigare evenemang sedan 2003

Litauen 2018
Tack Litauen!

Malta 2015 Tack Malta!

Lettland 2013 Tack Lettland!

Italien 2011 Tack Italien!

Rumänien 2009 Tack Rumänien!

Grekland 2007 Tack Grekland!

Spanien 2017 Tack Spanien!

ECB:s KULTURDAGAR

Tyskland 2016 Tack Tyskland!

Bulgarien 2014 Tack Bulgarien!

Frankrike 2012 Tack Frankrike!

Nederländerna 2010 Tack Nederländerna!

Europeiska unionen 2008 Tack Europa!

Österrike 2006 Tack Österrike!

Ungern 2005 Tack Ungern!

Polen 2004 Tack Polen!

Portugal 2003 Tack Portugal!