EKP:n kulttuuripäivät

Loistava Liettua

Vuoden 2017 kulttuuripäivien teemana oli inspiroiva Espanja, ja tänä vuonna tutustutaan Liettuan kulttuurin kohokohtiin.

Liettuan itsenäistymisestä tulee vuonna 2018 kuluneeksi sata vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi osana EKP:n kulttuuripäivien ohjelmaa järjestetään kolme konserttia. Konserteissa kuullaan sekä klassista että modernimpaa musiikkia.

23.8.2018

Europa Open Air -ulkoilmakonsertti
Weseler Werft, Frankfurt am Main

Frankfurtin radion sinfoniaorkesteri hr-Sinfonieorchester esittää liettualaista musiikkia maailmankuulun kapellimestarin Andrés Orozco-Estradan johdolla.

25.9.2018

Hyväntekeväisyyskonsertti
Paulskirche, Frankfurt am Main

Liettuan satavuotista itsenäisyyttä juhlistavassa vaihtoehtojazzin konsertissa esiintyvät palkittu a cappella -ryhmä Jazz Island ja arvostettu harmonikansoittaja Jonas Vozbutas.

16.10.2018

Liettuan kamariorkesteri
Alte Oper, Frankfurt am Main

Liettuan kamariorkesteri Lietuvos kamerinis orkestras on yksi maan kansainvälisesti arvostetuimmista orkestereista. Frankfurtissa kuullaan tunnetuimpia liettualaisia klassisen ja modernin musiikin teoksia.

Taiteellinen johtaja: Sergej Krylov
Kapellimestari: Martynas Stakionis

Lisätietoja kulttuuripäivien tapahtumiin osallistumisesta on oheisessa esitteessä (saatavissa englanniksi ja saksaksi).

Lisätietoja

Tietoa EKP:n kulttuuripäivistä

Euroopan unioni pohjautuu yhteisiin ajatuksiin ja arvoihin. EU:n eri maiden ja alueiden kulttuurit ja perinteet rikastuttavat jäsenmaiden kansalaisten elämää. EKP:n kulttuuripäivät toteuttavat käytännössä EU:n mottoa ”moninaisuudessaan yhtenäinen”.

EKP:n kulttuuripäivät

Mario Draghi – EKP:n pääjohtaja

”Tekemällä yhdessä tunnetuksi jäsenmaan kulttuuriperintöä, joka on osa juuriamme ja identiteettiämme, meillä on hyvä tilaisuus opettaa ja kouluttaa tulevia sukupolvia, jotka ovat tulevaisuudessa avainasemassa vahvistamassa yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä päättämässä, mihin suuntaan EU:n instituutiot tulevaisuudessa kehittyvät. EKP:n kulttuuripäivät ovat tähän oiva väline”.

Kulttuuripäivillä keskitytään yhden, vuosittain vaihtuvan EU-maan kulttuuriin. Vuoden loppupuolella Frankfurt am Mainissa järjestetään useita korkeatasoisia kulttuuritapahtumia: konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä, taideluentoja ja -näyttelyitä, kirjallisuustapahtumia, elokuvanäytäntöjä sekä lastentapahtumia. EKP järjestää kulttuuripäivät yhteistyössä teemamaan kansallisen keskuspankin ja lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa, jotka ovat sitoutuneet tukemaan eurooppalaista taidetta ja kulttuuria.

Menneet tapahtumat vuodesta 2003

Espanja 2017

Malta 2015

Latvia 2013

Italia 2011

Romania 2009

Kreikka 2007

EUROPEAN CULTURAL DAYS of the ECB

Saksa 2016

Bulgaria 2014

Ranska 2012

Alankomaat 2010

Euroopan unioni 2008

Itävalta 2006

Unkari 2005

Puola 2004

Portugali 2003