EKP:n kulttuuripäivät

Ajantasaisimmat tiedot ovat luettavissa sivun englanninkielisestä versiosta.

Eläköön Eurooppa

Vuoden 2019 kulttuuripäivien teemana on eurooppalaisten yhteinen identiteetti. Kulttuuripäivien tapahtumilla pyritään tuomaan Euroopan unionin maiden monimuotoinen ja rikas kulttuuri lähelle paikallista yleisöä.

Tänä vuonna vietetään erityistä juhlavuotta, sillä euron käyttöönotosta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Sen juhlistamiseksi on koottu ohjelma, jossa eurooppalaiset huippumuusikot esittävät eurooppalaisten säveltäjien rakastetuimpia teoksia.

22.8.2019

Europa Open Air -ulkoilmakonsertti
Weseler Werft, Frankfurt am Main

Europa Open Air -konsertti järjestetään kolmatta vuotta peräkkäin yhteistyössä Hessenin osavaltion yleisradion Hessischer Rundfunkin kanssa.

Konsertti pidetään 22.8.2019 ja lähetetään suorana kaikkien eurooppalaisten iloksi. Tarkemmat tiedot julkistetaan myöhemmin.

Kulttuuripäivien tapahtumista julkaistaan myöhemmin lisätietoa tällä verkkosivulla.

Lisätietoja

Tietoa EKP:n kulttuuripäivistä

Euroopan unioni pohjautuu yhteisiin ajatuksiin ja arvoihin. EU:n eri maiden ja alueiden kulttuurit ja perinteet rikastuttavat jäsenmaiden kansalaisten elämää. EKP:n kulttuuripäivät toteuttavat käytännössä EU:n mottoa ”moninaisuudessaan yhtenäinen”.

EKP:n kulttuuripäivät

Mario Draghi – EKP:n pääjohtaja

”Tekemällä yhdessä tunnetuksi kulttuuriperintöä, joka on osa juuriamme ja identiteettiämme, voimme kasvattaa tulevia sukupolvia, jotka ovat tulevaisuudessa avainasemassa vahvistamassa yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä päättämässä, mihin suuntaan EU:n instituutiot kehittyvät. EKP:n kulttuuripäivät ovat tähän oiva väline”.

Kulttuuripäivillä keskitytään yhden, vuosittain vaihtuvan EU-maan kulttuuriin. Vuoden loppupuolella Frankfurt am Mainissa järjestetään useita korkeatasoisia kulttuuritapahtumia: konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä, taideluentoja ja ‑näyttelyitä, kirjallisuustapahtumia, elokuvanäytäntöjä sekä lastentapahtumia. EKP järjestää kulttuuripäivät yhteistyössä teemamaan kansallisen keskuspankin  kanssa, ja mukana on lukuisia muitakin yhteistyökumppaneita, jotka ovat sitoutuneet tukemaan eurooppalaista taidetta ja kulttuuria.

Menneet tapahtumat vuodesta 2003

Liettua 2018

Malta 2015

Latvia 2013

Italia 2011

Romania 2009

Kreikka 2007

Espanja 2017

EKP:n kulttuuripäivät

Saksa 2016

Bulgaria 2014

Ranska 2012

Alankomaat 2010

Euroopan unioni 2008

Itävalta 2006

Unkari 2005

Puola 2004

Portugali 2003