EKP:n kulttuuripäivät

Eläköön Eurooppa

Vuoden 2019 teemana on yhteinen eurooppalainen identiteetti. Kulttuuripäivien tapahtumissa tuodaan Euroopan unionin monimuotoista ja rikasta kulttuuria kävijöiden ulottuville.

Tänä vuonna vietetään erityistä juhlavuotta, sillä euron käyttöönotosta tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Sen juhlistamiseksi on koottu ohjelma, jossa eurooppalaiset huippumuusikot esittävät eurooppalaisten säveltäjien rakastetuimpia teoksia.

22.8.2019 klo 20.00

Europa Open Air -ulkoilmakonsertti
Weseler Werft, Frankfurt am Main

Europa Open Air -konsertti järjestetään Main-joen rannassa kolmatta vuotta peräkkäin yhteistyössä Hessenin yleisradion sinfoniaorkesterin (hr-Sinfonieorchester) kanssa.

Konsertissa orkesteri soittaa kapellimestari Alain Altinoglun johdolla Händelin, Verdin, Rousselin ja Lisztin sekä muiden eurooppalaisten säveltäjien teoksia. Lämmittelyorkesterina toimii hr-Bigband, joka aloittaa musisoinnin klo 18.00.

Konsertti järjestetään 22.8.2019, ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Hessenin yleisradion televisiokanavalla (hr-fernsehen) ja verkkosivuilla.

5.9.2019 klo 20.00

Gustav Mahler Jugendorchester
Alte Oper, Frankfurt am Main

Lahjakkaista nuorista eurooppalaismuusikoista koostuva Gustav Mahler Jugendorchester esiintyy Frankfurtin vanhassa oopperatalossa (Alte Oper) kapellimestarinaan Herbert Blomstedt.

10.10.2019 klo 20.00

Hyväntekeväisyyskonsertti
Paulskirche, Frankfurt am Main

Hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyy The Living Being Quintet, jolle soundi on kaikki kaikessa: kvintetin musiikissa yhdistyvät melodiset sävelet, elektroniset impulssit, itämaiset nykyrytmit ja rohkeat tyylivalinnat.

23.10.2019 klo 19.30

European MuseumsSalon
EKP:n vierailijakeskus, Frankfurt am Main

EKP:n vierailijakeskuksessa konsertoi Feuerbach Quartett, joka herättää eloon Euroopan kulttuurihistorian irlantilaisten balladien, espanjalaisen flamencon ja italialaisten laulujen sävelin.

Lipunmyynti alkaa 23.9.2019.

Osallistuminen

Kulttuuripäivien esitteessä kerrotaan, miten tapahtumiin voi osallistua (esite on englanniksi ja saksaksi).

Lisätietoja

Tietoa EKP:n kulttuuripäivistä

Euroopan unioni pohjautuu yhteisiin ajatuksiin ja arvoihin. EU:n eri maiden ja alueiden kulttuurit ja perinteet rikastuttavat jäsenmaiden kansalaisten elämää. EKP:n kulttuuripäivät toteuttavat käytännössä EU:n mottoa ”moninaisuudessaan yhtenäinen”.

EKP:n kulttuuripäivät

Mario Draghi – EKP:n pääjohtaja

”Tekemällä yhdessä tunnetuksi jäsenmaan kulttuuriperintöä, joka on osa juuriamme ja identiteettiämme, meillä on hyvä tilaisuus opettaa ja kouluttaa tulevia sukupolvia, jotka ovat tulevaisuudessa avainasemassa vahvistamassa yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä päättämässä, mihin suuntaan EU:n instituutiot tulevaisuudessa kehittyvät. EKP:n kulttuuripäivät ovat tähän oiva väline”.

Kulttuuripäivillä keskitytään yleensä yhden, vuosittain vaihtuvan EU-maan kulttuuriin. Vuoden loppupuolella Frankfurt am Mainissa järjestetään useita korkeatasoisia kulttuuritapahtumia: konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä, taideluentoja ja -näyttelyitä, kirjallisuustapahtumia, elokuvanäytäntöjä sekä lastentapahtumia. EKP järjestää kulttuuripäivät yhteistyössä teemamaan kansallisen keskuspankin kanssa, ja mukana on lukuisia muitakin yhteistyökumppaneita, jotka ovat sitoutuneet tukemaan eurooppalaista taidetta ja kulttuuria.

Menneet tapahtumat vuodesta 2003
EKP:n kulttuuripäivät
Liettua 2018

Malta 2015

Latvia 2013

Italia 2011

Romania 2009

Kreikka 2007

Espanja 2017

EKP:n kulttuuripäivät

Saksa 2016

Bulgaria 2014

Ranska 2012

Alankomaat 2010

Euroopan unioni 2008

Itävalta 2006

Unkari 2005

Puola 2004

Portugali 2003