European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

Zilele culturale europene ale BCE

Despre Zilele culturale

Între timp, sperăm că vei urmări cu interes în acest videoclip unele dintre momentele reprezentative ale evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor culturale din anii anteriori.

Așteptăm cu nerăbdare să te revedem la evenimentele din cadrul Zilelor culturale din 2022.

Uniunea Europeană (UE) se întemeiază pe idei și valori comune, fiind totodată expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. Zilele culturale europene ale BCE oferă ocazia de a sărbători această „unitate în diversitate”.

În fiecare an, Zilele culturale europene ale BCE sunt dedicate unui alt stat membru al Uniunii Europene. Către finele anului, orașul Frankfurt pe Main devine cadrul unui mare număr de manifestări artistice de înaltă calitate, variind de la muzică, dans și teatru la prelegeri și expoziții de artă, evenimente literare și filme, precum și evenimente pentru copii. BCE organizează Zilele culturale în colaborare cu banca centrală națională a țării respective, cu sprijinul numeroșilor săi parteneri, care se angajează să promoveze arta și cultura europeană.

Celebrating Europe 2019

Ediția din 2019 a Zilelor culturale europene a fost dedicată identității comune a Europei și a marcat o aniversare foarte specială: împlinirea a 20 de ani de la introducerea euro, moneda noastră unică.

Pentru a marca această ocazie, un program european autentic a adus în prim-plan unele dintre cele mai îndrăgite lucrări muzicale ale unor compozitori europeni, interpretate de muzicieni de renume internațional din țări de pe întregul nostru continent.

Intră pe platforma #EUROat20 Concertul Europa Open Air Eveniment caritabil European MuseumsSalon

Evenimente anterioare începând cu anul 2003

Celebrating Europe 2019
Lituania 2018
Spania 2017
Germania 2016
Malta 2015
Bulgaria 2014
Letonia 2013
Franța 2012
Italia 2011
Țările de Jos 2010
România 2009
Uniunea Europeană 2008
Grecia 2007
Austria 2006
Ungaria 2005
Polonia 2004
Portugalia 2003

Toate paginile din această secțiune