Menu

Zilele culturale europene ale BCE

Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

AVÂND ÎN VEDERE INCERTITUDINile PRIVIND ORGANIZAREA UNOR EVENIMENTE PUBLICE DE MARE AMPLOARE ÎN LUNILE URMĂTOARE, PRECUM ȘI ANULAREA CONCERTULUI EUROPA OPEN AIR DIN ACEST AN, BCE ȘI Narodowy Bank Polski AU DECIS SĂ AMÂNE zilele culturale europene ale BCE dedicate poloniei până în anul 2021.

Despre Zilele culturale

Uniunea Europeană (UE) se întemeiază pe idei și valori comune, fiind totodată expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. Zilele culturale europene ale BCE oferă ocazia de a sărbători această „unitate în diversitate”.

În fiecare an, Zilele culturale europene ale BCE sunt dedicate unui alt stat membru al Uniunii Europene. Către finele anului, orașul Frankfurt pe Main devine cadrul unui mare număr de manifestări artistice de înaltă calitate, variind de la muzică, dans și teatru la prelegeri și expoziții de artă, evenimente literare și filme, precum și evenimente pentru copii. BCE organizează Zilele culturale în colaborare cu banca centrală națională a țării respective, cu sprijinul numeroșilor săi parteneri, care se angajează să promoveze arta și cultura europeană.

Celebrating Europe 2019

Ediția din 2019 a Zilelor culturale europene a fost dedicată identității comune a Europei și a marcat o aniversare foarte specială: împlinirea a 20 de ani de la introducerea euro, moneda noastră unică.

Pentru a marca această ocazie, un program european autentic a adus în prim-plan unele dintre cele mai îndrăgite lucrări muzicale ale unor compozitori europeni, interpretate de muzicieni de renume internațional din țări de pe întregul nostru continent.

Fotografii de la eveniment

Evenimente anterioare începând cu anul 2003
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE
Celebrating Europe 2019
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE
Lituania 2018
Spania 2017
Germania 2016
Malta 2015
Bulgaria 2014
Letonia 2013
Franța 2012
Italia 2011
Țările de Jos 2010
România 2009
Uniunea Europeană 2008
Grecia 2007
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE Austria 2006
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE Ungaria 2005
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE Polonia 2004
ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE Portugalia 2003