Zilele culturale europene ale BCE

Celebrating Europe

Ediția din 2019 a Zilelor culturale europene va fi dedicată identității comune a Europei. Prin această serie de evenimente, urmărim să evidențiem diversitatea și bogăția culturală a Uniunii Europene, creând totodată legături cu publicul local.

Anul acesta, sărbătorim un eveniment foarte special: aniversarea a 20 de ani de la introducerea monedei noastre unice – euro.

Pentru a marca această ocazie, am elaborat un program european autentic, ce aduce în prim-plan unele dintre cele mai îndrăgite lucrări muzicale ale unor compozitori europeni, interpretate de muzicieni de clasă internațională din țări de pe întregul nostru continent.

22 august 2019

Concertul Europa Open Air
Weseler Werft, Frankfurt

Concertul Europa Open Air va fi organizat în cooperare cu Hessischer Rundfunk pentru al treilea an consecutiv.

Concertul va avea loc la data de 22 august și va fi transmis în direct pe internet pentru a aduce această experiență în casele tuturor cetățenilor europeni – urmăriți-ne pentru a afla detalii!

Mai multe informații despre evenimentele viitoare vor putea fi găsite în timp util pe această pagină de internet.

Mai multe informații

Despre Zilele culturale

Uniunea Europeană (UE) se întemeiază pe idei și valori comune, fiind totodată expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. Zilele culturale europene ale BCE oferă ocazia de a sărbători această „unitate în diversitate”.

ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE

Mario Draghi, președintele BCE

„Cooperarea în vederea unei mai bune conștientizări a patrimoniului cultural al unei țări, care face parte din rădăcinile și din identitatea noastră, oferă o bună ocazie pentru a educa și a pregăti generațiile viitoare, care vor deține un rol esențial în consolidarea coeziunii și a spiritului comunitar și în stabilirea modului în care vor evolua instituțiile europene. Misiunea Zilelor culturale europene atinge pe deplin acest obiectiv.”

În fiecare an, Zilele culturale europene ale BCE sunt dedicate unui alt stat membru al Uniunii Europene. Către finele anului, orașul Frankfurt pe Main devine cadrul unui mare număr de manifestări artistice de înaltă calitate, variind de la muzică, dans și teatru la prelegeri și expoziții de artă, evenimente literare și filme, precum și evenimente pentru copii. BCE organizează Zilele culturale în colaborare cu banca centrală națională a țării respective, cu sprijinul numeroșilor săi parteneri, care se angajează să promoveze arta și cultura europeană.

Evenimente anterioare începând cu anul 2003

Lituania 2018
Mulțumim, Lituania!

Malta 2015
Mulțumim, Malta!

Letonia 2013
Mulțumim, Letonia!

Italia 2011
Mulțumim, Italia!

România 2009
Mulțumim, România!

Grecia 2007
Mulțumim, Grecia!

Spania 2017
Mulțumim, Spania!

ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE

Germania 2016
Mulțumim, Germania!

Bulgaria 2014
Mulțumim, Bulgaria!

Franța 2012
Mulțumim, Franța!

Țările de Jos 2010
Mulțumim, Țările de Jos!

Uniunea Europeană 2008
Mulțumim, Europa!

Austria 2006
Mulțumim, Austria!

Ungaria 2005
Mulțumim, Ungaria!

Polonia 2004
Mulțumim, Polonia!

Portugalia 2003
Mulțumim, Portugalia!