Zilele culturale europene ale BCE

Illuminated Lithuania

După „Inspiring Spain” în 2017, Zilele culturale europene ale BCE din acest an vor aduce în prim-plan unele dintre realizările culturale remarcabile ale Lituaniei.

În 2018, Lituania sărbătorește centenarul restaurării independenței sale. Cum ar putea fi mai bine marcat acest moment de referință decât printr-un program de evenimente muzicale? Acesta va propune publicului trei concerte de muzică tradițională și contemporană.

23 august 2018

Europa Open Air
Weseler Werft, Frankfurt

Orchestra Simfonică Radio din Frankfurt va susține un concert având în program lucrări din repertoriul lituanian, sub bagheta dirijorului de renume mondial Andrés Orozco-Estrada.

25 septembrie 2018

Concert cu scop caritativ
Paulskirche, Frankfurt

Acest concert de jazz alternativ este dedicat aniversării a 100 de ani de la restaurarea independenței Lituaniei, reunind premiatul grup a capella Jazz Island și apreciatul acordeonist Jonas Vozbutas.

16 octombrie 2018

Orchestra de Cameră a Lituaniei
Alte Oper, Frankfurt

Orchestra de Cameră a Lituaniei, una dintre cele mai prestigioase orchestre lituaniene, aclamată pe plan internațional, va interpreta unele dintre cele mai valoroase lucrări de muzică clasică și contemporană ale țării.

Director artistic: Sergej Krylov
Dirijor: Martynas Stakionis

Pentru mai multe detalii privind modalitățile de participare la evenimentele din cadrul Zilelor culturale, a se vedea pliantul nostru (EN și DE).

Mai multe informații

Despre Zilele culturale

Uniunea Europeană (UE) se întemeiază pe idei și valori comune, fiind totodată expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE oferă ocazia de a sărbători această „unitate în diversitate”.

ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE

Mario Draghi, președintele BCE

„Cooperarea în vederea unei mai bune conștientizări a patrimoniului cultural al unei țări, care face parte din rădăcinile și din identitatea noastră, oferă o bună ocazie pentru a educa și a pregăti generațiile viitoare, care vor deține un rol esențial în consolidarea coeziunii și a spiritului comunitar și în stabilirea modului în care vor evolua instituțiile europene. Misiunea ZILELOR CULTURALE EUROPENE atinge pe deplin acest obiectiv.”

În fiecare an, ZILELE CULTURALE EUROPENE ale BCE sunt dedicate unui alt stat membru al Uniunii Europene. Către finele anului, orașul Frankfurt pe Main devine cadrul unui mare număr de manifestări artistice de înaltă calitate, variind de la muzică, dans și teatru la prelegeri și expoziții de artă, evenimente literare și filme, precum și evenimente pentru copii. BCE organizează ZILELE CULTURALE în colaborare cu banca centrală națională a țării respective, cu sprijinul numeroșilor săi parteneri, care se angajează să promoveze arta și cultura europeană.

Evenimente anterioare începând cu anul 2003

Spania 2017
Mulțumim, Spania!

Malta 2015
Mulțumim, Malta!

Letonia 2013
Mulțumim, Letonia!

Italia 2011
Mulțumim, Italia!

România 2009
Mulțumim, România!

Grecia 2007
Mulțumim, Grecia!

EUROPEAN CULTURAL DAYS of the ECB

Germania 2016
Mulțumim, Germania!

Bulgaria 2014
Mulțumim, Bulgaria!

Franța 2012
Mulțumim, Franța!

Țările de Jos 2010
Mulțumim, Țările de Jos!

Uniunea Europeană 2008
Mulțumim, Europa!

Austria 2006
Mulțumim, Austria!

Ungaria 2005
Mulțumim, Ungaria!

Polonia 2004
Mulțumim, Polonia!

Portugalia 2003
Mulțumim, Portugalia!