European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
За най-актуална информация вижте английската версия на тази страница.

Европейски културни дни на ЕЦБ

За Културните дни

Междувременно, надяваме се да Ви хареса този видеоматериал с някои от най-ярките моменти от събития в рамките на Културните дни в предишни години.

Ще се видим на Културните дни през 2022 г.!

Европейският съюз (ЕС) е изграден върху споделени идеи и ценности и е дом на богато многообразие от култури, в което са преплетени традициите на отделните държави и региони. Европейските културни дни на ЕЦБ са празник на това „единство в многообразието“.

Всяка година в центъра на Европейските културни дни на ЕЦБ е различна държава членка на Европейския съюз. В последните месеци от годината Франкфурт на Майн се превръща в сцена на многобройни и великолепни културни събития – от музикални, танцови и театрални представления до лекции за изкуство и изложби, литературни събития и филми, както и събития за деца. ЕЦБ организира Културните дни съвместно с националната централна банка на представяната държава и с подкрепата на многобройни партньори, отдадени на популяризирането на европейските изкуства и култура.

Възхвала на Европа 2019

През 2019 г. нашите Европейски културни дни бяха посветени на общата европейска идентичност. С тях отбелязахме една много специална годишнина: 20 години от въвеждането на нашата единна валута – еврото.

По този повод бе представена една действително европейска програма – някои от най-обичаните музикални произведения на европейски композитори, изпълнени от музиканти на световно ниво от държави от целия ни континент.

Към информационния портал #EUROat20 Европейски концерт на открито Благотворително събитие Салон на европейските музеи

Минали събития (от 2003 г. насам)

Възхвала на Европа 2019
Литва 2018
Испания 2017
Германия 2016
Малта 2015
България 2014
Латвия 2013
Франция 2012
Италия 2011
Нидерландия 2010
Румъния 2009
Европейски съюз 2008
Гърция 2007
Австрия 2006
Унгария 2005
Полша 2004
Португалия 2003

Всички страници в този раздел