Menu

Европейски културни дни на ЕЦБ

За най-актуална информация вижте английската версия на тази страница.

ЕЦБ И Narodowy Bank Polski РЕШИХА ДА ОТЛОЖАТ за 2021 г. ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ ДНИ НА ЕЦБ, на които ще бъде представена Полша, ПОРАДИ НЕСИГУРНОСТТА, С КОЯТО Е СВЪРЗАНО ПРОВЕЖДАНЕТО НА ГОЛЕМИ ПУБЛИЧНИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ИДНИТЕ МЕСЕЦИ, както И ПОРАДИ ОТМЯНАта НА ТАЗГОДИШНИЯ КОНЦЕРТ EUROPA OPEN AIR.

За културните дни

Европейският съюз (ЕС) е изграден върху споделени идеи и ценности и е дом на богато многообразие от култури, в което са преплетени традициите на отделните държави и региони. Европейските културни дни на ЕЦБ са празник на това „единство в многообразието“.

Всяка година в центъра на Европейските културни дни на ЕЦБ е различна държава членка на Европейския съюз. В последните месеци от годината Франкфурт на Майн се превръща в сцена на многобройни и великолепни културни събития – от музикални, танцови и театрални представления до лекции за изкуство и изложби, литературни събития и филми, както и събития за деца. ЕЦБ организира Културните дни съвместно с националната централна банка на представяната държава и с подкрепата на многобройни партньори, отдадени на популяризирането на европейските изкуства и култура.

Възхвала на Европа 2019

През 2019 г. нашите Европейски културни дни бяха посветени на общата европейска идентичност. С тях отбелязахме една много специална годишнина: 20 години от въвеждането на нашата единна валута – еврото.

По този повод бе представена една действително европейска програма – някои от най-обичаните музикални произведения на европейски композитори, изпълнени от музиканти на световно ниво от държави от целия ни континент.

Снимки от събитията

Минали събития (от 2003 г. насам)
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ
Възхвала на Европа 2019
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ
Литва 2018
Испания 2017
Германия 2016
Малта 2015
България 2014
Латвия 2013
Франция 2012
Италия 2011
Нидерландия 2010
Румъния 2009
Европейски съюз 2008
Гърция 2007
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ Австрия 2006
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ Унгария 2005
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ Полша 2004
ЕВРОПЕЙСКИ КУЛТУРНИ ДНИ на ЕЦБ Португалия 2003