Menu

Europese culturele dagen van de ECB

Zie voor de meest actuele informatie de Engelse versie op deze pagina.

Gezien DE ONZEKERHEID OVER HET HOUDEN VAN GROOTSCHALIGE, OPENBARE EVENEMENTEN in de KOMENDE MAANDEN, evenals de annulering dit jaar van het Europa Open Air concert, hebben de ECB en Narodowy Bank Polski besloten de Europese Culturele Dagen van de ECB (die in het teken van Polen zouden staan) uit te stellen tot 2021.

Over de culturele dagen

De Europese Unie (EU) is geworteld in gemeenschappelijke ideeën en waarden, en herbergt een rijke en gevarieerde verzameling culturen, die gevormd zijn uit de tradities van de afzonderlijke landen en regio´s. De Europese culturele dagen van de ECB zijn een goede manier om het motto van Europa, ‘in verscheidenheid verenigd’, te vieren.

Elk jaar staan de Europese culturele dagen van de ECB in het teken van een andere lidstaat van de Europese Unie. Tegen het einde van het jaar wordt Frankfurt am Main het toneel van een groot aantal artistiek hoogstaande optredens, variërend van muziek, dans en theater tot lezingen over kunst, tentoonstellingen, literaire evenementen, films en evenementen voor kinderen. De ECB organiseert de culturele dagen samen met de nationale centrale bank van het land dat in de schijnwerpers staat, en met de ondersteuning van haar vele partners, die zich inzetten voor de bevordering van de Europese kunst en cultuur.

Viering van Europa 2019

De Europese culturele dagen van 2019 stonden in het teken van de gemeenschappelijke Europese identiteit en de viering van een speciaal jubileum: twintig jaar geleden werd onze eenheidsmunt, de euro, ingevoerd.

Speciaal voor die gelegenheid stelden we een echt Europees programma samen, met opvoeringen van enkele van de meest geliefde muziekstukken van Europese componisten, uitgevoerd door topmusici uit alle landen van Europa.

Foto´s van het evenement

Voorgaande evenementen (sinds 2003)
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB
Viering van Europa 2019
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB
Litouwen 2018
Spanje 2017
Duitsland 2016
Malta 2015
Bulgarije 2014
Letland 2013
Frankrijk 2012
Italië 2011
Nederland 2010
Roemenië 2009
Europese Unie 2008
Griekenland 2007
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB Oostenrijk 2006
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB Hongarije 2005
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB Polen 2004
EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB Portugal 2003