European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
Zie voor de meest actuele informatie de Engelse versie op deze pagina.

Europese culturele dagen van de ECB

Over de culturele dagen

In de tussentijd kunt u kijken naar de hoogtepunten van de culturele dagen van voorgaande jaren (zie onderstaande video).

We zien u in 2022 graag terug op de culturele dagen.

De Europese Unie (EU) is geworteld in gemeenschappelijke ideeën en waarden, en herbergt een rijke en gevarieerde verzameling culturen, die gevormd zijn uit de tradities van de afzonderlijke landen en regio’s. De Europese culturele dagen van de ECB zijn een goede manier om het motto van Europa, ‘in verscheidenheid verenigd’, te vieren.

Elk jaar staan de Europese culturele dagen van de ECB in het teken van een andere lidstaat van de Europese Unie. Tegen het einde van het jaar wordt Frankfurt am Main het toneel van een groot aantal artistiek hoogstaande optredens, variërend van muziek, dans en theater tot lezingen over kunst, tentoonstellingen, literaire evenementen, films en evenementen voor kinderen. De ECB organiseert de culturele dagen samen met de nationale centrale bank van het land dat in de schijnwerpers staat, en met de ondersteuning van haar vele partners, die zich inzetten voor de bevordering van de Europese kunst en cultuur.

Viering van Europa 2019

De Europese culturele dagen van 2019 stonden in het teken van de gemeenschappelijke Europese identiteit en de viering van een speciaal jubileum: 20 jaar geleden werd onze eenheidsmunt, de euro, ingevoerd.

Speciaal voor die gelegenheid stelden we een echt Europees programma samen, met opvoeringen van enkele van de meest geliefde muziekstukken van Europese componisten, uitgevoerd door topmusici uit alle landen van Europa.

Ga naar #EUROat20 Europa Open Air-concert Liefdadigheidsevenement European MuseumsSalon

Voorgaande evenementen (sinds 2003)

Viering van Europa 2019
Litouwen 2018
Spanje 2017
Duitsland 2016
Malta 2015
Bulgarije 2014
Letland 2013
Frankrijk 2012
Italië 2011
Nederland 2010
Roemenië 2009
Europese Unie 2008
Griekenland 2007
Oostenrijk 2006
Hongarije 2005
Polen 2004
Portugal 2003

Alle pagina's in dit deel