De Europese Culturele Dagen van de ECB

Litouwen verlicht

Na het "Inspirerend Spanje"-programma in 2017 richten de Europese Culturele Dagen van de ECB dit jaar de schijnwerper op enkele van de bijzondere culturele prestaties van Litouwen.

In 2018 viert Litouwen de honderdste verjaardag van zijn onafhankelijkheid en er lijkt geen betere manier om bij deze belangrijke mijlpaal stil te staan dan met een muzikaal programma. Er worden drie concerten gegeven, waarin zowel traditionele als eigentijdse muziek aan bod komt.

23 augustus 2018

Europa Open Air
Weseler Werft, Frankfurt

Onder leiding van de wereldberoemde dirigent Andrés Orozco-Estrada brengt het hr-Sinfonieorchester een programma van diverse Litouwse muziekstukken ten gehore.

25 september 2018

Liefdadigheidsconcert
Paulskirche, Frankfurt

Dit alternatieve jazzconcert staat in het teken van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Litouwen, met optredens van de bekroonde a-cappellagroep Jazz Island en de beroemde accordeonist Jonas Vozbutas.

16 oktober 2018

Litouws Kamerorkest
Alte Oper Frankfurt

Tot de meest vooraanstaande en internationaal bekende Litouwse orkesten behoort het Litouws Kamerorkest, dat een programma met enkele van de meest gewaardeerde klassieke en eigentijdse muziekstukken van het land speelt.

Artistiek directeur: Sergej Krylov
Dirigent: Martynas Stakionis

In onze flyer (EN en DE) vindt u informatie over hoe u de evenementen van de Culturele Dagen kunt bezoeken.

Meer informatie

Over de Culturele Dagen

De Europese Unie (EU) is geworteld in gedeelde ideeën en waarden, en herbergt een rijke en gevarieerde verzameling culturen die zijn gevormd uit de tradities van de afzonderlijke landen en regio's. De EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB zijn een goede manier om het motto van Europa, "In verscheidenheid verenigd", te vieren.

DE EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB

Mario Draghi, President van de ECB

“Samenwerken om een nationale culturele erfenis die deel uitmaakt van onze wortels en identiteit beter te leren begrijpen, biedt een goede gelegenheid om toekomstige generaties voor te lichten en voor te bereiden. Zij zullen immers een sleutelrol spelen bij het versterken van de samenhang en de gemeenschapsgeest en bij de besluitvorming over de ontwikkeling van de Europese instellingen. De missie van de EUROPESE CULTURELE DAGEN voldoet ten volle aan deze doelstelling."

Elk jaar staan de EUROPESE CULTURELE DAGEN van de ECB in het teken van een andere lidstaat van de Europese Unie. Tegen het einde van het jaar wordt Frankfurt am Main het toneel van een groot aantal artistiek hoogstaande optredens, variërend van muziek, dans en theater tot lezingen over kunst en tentoonstellingen, literaire evenementen en films, en evenementen voor kinderen. De ECB organiseert de EUROPESE CULTURELE DAGEN samen met de nationale centrale bank van het land dat centraal staat, en met de ondersteuning van veel van haar partners die zich inzetten voor het bevorderen van Europese kunst en cultuur.

De voorgaande evenementen sinds 2003

Spanje 2017
Met dank aan Spanje!

Malta 2015
Met dank aan Malta!

Letland 2013
Met dank aan Letland!

Italië 2011
Met dank aan Italië!

Roemenië 2009
Met dank aan Roemenië!

Griekenland 2007
Met dank aan Griekenland!

EUROPEAN CULTURAL DAYS of the ECB

Duitsland 2016
Met dank aan Duitsland!

Bulgarije 2014
Met dank aan Bulgarije!

Frankrijk 2012
Met dank aan Frankrijk!

Nederland 2010
Met dank aan Nederland!

Europese Unie 2008
Met dank aan Europa!

Oostenrijk2006
Met dank aan Oostenrijk!

Hongarije 2005
Met dank aan Hongarije!

Polen 2004
Met dank aan Polen!

Portugal 2003
Met dank aan Portugal!