Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ

Γιορτάζοντας την Ευρώπη

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού του 2019 θα είναι αφιερωμένες στην κοινή ταυτότητα της Ευρώπης. Με αυτήν τη σειρά εκδηλώσεων επιδιώκουμε να προβάλουμε την πολιτισμική πολυμορφία και τον πολιτισμικό πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσεγγίζοντας παράλληλα το κοινό σε τοπικό επίπεδο.

Φέτος γιορτάζουμε μια πολύ ιδιαίτερη επέτειο: τα 20 χρόνια από την εισαγωγή του κοινού μας νομίσματος – του ευρώ.

Για αυτόν τον σκοπό δημιουργήσαμε ένα αληθινά ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά έργα Ευρωπαίων συνθετών, που θα εκτελέσουν παγκοσμίου φήμης μουσικοί από όλη την Ευρώπη.

22 Αυγούστου 2019, 20:00

Συναυλία Europa Οpen Αir
Weseler Werft, Φρανκφούρτη

Η συναυλία Europa Open Air διοργανώνεται σε συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης (Frankfurt Radio Symphony) για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Υπό τη διεύθυνση του Alain Altinoglu, η εν λόγω συμφωνική ορχήστρα θα εκτελέσει ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Ευρωπαίων συνθετών όπως, μεταξύ άλλων, των Händel, Verdi, Roussel και Liszt. Τη συναυλία θα ανοίξει στις 18:00 η Big Band της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι «hrfernsehen» και μέσω διαδικτύου (live streaming) στον δικτυακό τόπο της HR Sinfonie Orchester.

5 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00

Ορχήστρα Νέων Gustav Mahler (Gustav Mahler Jugendorchester)
Alte Oper, Φρανκφούρτη

Η εν λόγω ορχήστρα νέων αποτελείται από ορισμένους από τους πλέον ταλαντούχους νέους μουσικούς της Ευρώπης, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το πνεύμα, την αρμονία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό τη διεύθυνση του Herbert Blomstedt, η ορχήστρα νέων Gustav Mahler υπόσχεται μια αξέχαστη συναυλία στη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Alte Oper, στη Φρανκφούρτη.

10 Οκτωβρίου 2019, 20:00

Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα
Paulskirche, Φρανκφούρτη

Η εκδήλωση αυτή θα πλημμυρίσει από τις συναρπαστικές μελωδίες του κουιντέτου Living Being, γνωστού για την ιδιαίτερη προσοχή που δίνει στον ήχο, έναν συνδυασμό μουσικών τόνων, ηλεκτρικών παλμών, σύγχρονων ανατολίτικων grooves και τολμηρών μουσικών ρυθμών.

23 Οκτωβρίου 2019, 19.30

European MuseumsSalon
Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ, Φρανκφούρτη

Η ΕΚΤ υποδέχεται στο Κέντρο Επισκεπτών της το κουαρτέτο Feuerbach. Οι μουσικοί αυτής της συναυλίας θα αφηγηθούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, παίζοντας ιρλανδικές μπαλάντες, ισπανικά φλαμένκο και λαϊκά ιταλικά τραγούδια.

Διάθεση εισητηρίων από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Τρόπος συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις εκδηλώσεις που προτείνουν οι Ημέρες Πολιτισμού, ανατρέξτε στο σχετικό φυλλάδιο (EN και DE).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ημέρες Πολιτισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στηρίζεται σε κοινές ιδέες και αξίες, στεγάζοντας ταυτόχρονα πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί από τις παραδόσεις των χωρών και των περιφερειών που την απαρτίζουν. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ είναι μια ευκαιρία εορτασμού αυτής της «ενότητας στην πολυμορφία».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΚΤ

Mario Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ

«Η συνεργασία για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας που αποτελεί συστατικό στοιχείο των θεμελίων και της ταυτότητάς μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε και να προετοιμάσουμε τις γενιές του μέλλοντος, οι οποίες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ενδυνάμωση της συνεκτικότητας και του κοινοτικού πνεύματος αλλά και στη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η αποστολή των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτόν τον σκοπό.»

Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ επικεντρώνονται σε ένα διαφορετικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το τέλος του έτους η Φρανκφούρτη γίνεται θέατρο πολλών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι διαλέξεις περί τέχνης και εκθέσεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις και προβολές ταινιών, καθώς και εκδηλώσεις για παιδιά. Η ΕΚΤ διοργανώνει τις Ημέρες Πολιτισμού σε συνεργασία με την εθνική κεντρική τράπεζα της προβαλλόμενης χώρας και με την υποστήριξη πολλών εκ των εταίρων της, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην προώθηση των ευρωπαϊκών τεχνών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Προηγούμενες εκδηλώσεις από το 2003 και μετά
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΚΤ
Λιθουανία 2018
Σε ευχαριστούμε Λιθουανία!

Μάλτα 2015
Σε ευχαριστούμε Μάλτα!

Λετονία 2013
Σε ευχαριστούμε Λετονία!

Ιταλία 2011
Σε ευχαριστούμε Ιταλία!

Ρουμανία 2009
Σε ευχαριστούμε Ρουμανία!

Ελλάδα 2007
Σε ευχαριστούμε Ελλάδα!

Ισπανία 2017
Σε ευχαριστούμε Ισπανία!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΚΤ

Γερμανία 2016
Σε ευχαριστούμε Γερμανία!

Βουλγαρία 2014
Σε ευχαριστούμε Βουλγαρία!

Γαλλία 2012
Σε ευχαριστούμε Γαλλία!

Κάτω Χώρες 2010
Σας ευχαριστούμε Κάτω Χώρες!

Ευρωπαϊκή Ένωση 2008
Σε ευχαριστούμε Ευρώπη!

Αυστρία 2006
Σε ευχαριστούμε Αυστρία!

Ουγγαρία 2005
Σε ευχαριστούμε Ουγγαρία!

Πολωνία 2004
Σε ευχαριστούμε Πολωνία!

Πορτογαλία 2003
Σε ευχαριστούμε Πορτογαλία!