Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ

Γιορτάζοντας την Ευρώπη

Οι Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτισμού του 2019 θα είναι αφιερωμένες στην κοινή ταυτότητα της Ευρώπης. Με αυτήν τη σειρά εκδηλώσεων επιδιώκουμε να προβάλουμε την πολιτισμική πολυμορφία και τον πολιτισμικό πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσεγγίζοντας παράλληλα το κοινό σε τοπικό επίπεδο.

Φέτος γιορτάζουμε μια πολύ ιδιαίτερη επέτειο: τα 20 χρόνια από την εισαγωγή του κοινού μας νομίσματος – του ευρώ.

Για αυτόν τον σκοπό δημιουργήσαμε ένα αληθινά ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά έργα Ευρωπαίων συνθετών, τα οποία θα εκτελέσουν παγκοσμίου φήμης μουσικοί από όλη την Ευρώπη.

22 Αυγούστου 2019

Συναυλία Europa Οpen Αir
Weseler Werft, Φρανκφούρτη

Η συναυλία Europa Open Air θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τη Hessischer Rundfunk για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου και θα αναμεταδοθεί ζωντανά ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να την απολαύσουν – μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!

Περισσότερες πληροφορίες για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας θα είναι διαθέσιμες σύντομα σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Μέρες Πολιτισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στηρίζεται σε κοινές ιδέες και αξίες, στεγάζοντας ταυτόχρονα πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί από τις παραδόσεις των χωρών και των περιφερειών που την απαρτίζουν. Οι Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ είναι μια ευκαιρία εορτασμού αυτής της «ενότητας στην πολυμορφία».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΚΤ

Mario Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ

«Η συνεργασία για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας που αποτελεί συστατικό στοιχείο των θεμελίων και της ταυτότητάς μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε και να προετοιμάσουμε τις γενιές του μέλλοντος, οι οποίες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ενδυνάμωση της συνεκτικότητας και του κοινοτικού πνεύματος αλλά και στη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η αποστολή των Ευρωπαϊκών Μερών Πολιτισμού ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτόν τον σκοπό.»

Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτισμού της ΕΚΤ επικεντρώνονται σε ένα διαφορετικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το τέλος του έτους η Φρανκφούρτη γίνεται θέατρο πολλών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας: μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι διαλέξεις περί τέχνης και εκθέσεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις και προβολές ταινιών, καθώς και εκδηλώσεις για παιδιά. Η ΕΚΤ διοργανώνει τις Μέρες Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της προβαλλόμενης χώρας και με την υποστήριξη πολλών εκ των εταίρων της, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην προώθηση των ευρωπαϊκών τεχνών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Προηγούμενες εκδηλώσεις από το 2003 και μετά

Λιθουανία 2018
Σε ευχαριστούμε Λιθουανία!

Μάλτα 2015
Σε ευχαριστούμε Μάλτα!

Λετονία 2013
Σε ευχαριστούμε Λετονία!

Ιταλία 2011
Σε ευχαριστούμε Ιταλία!

Ρουμανία 2009
Σε ευχαριστούμε Ρουμανία!

Ελλάδα 2007
Σε ευχαριστούμε Ελλάδα!

Ισπανία 2017
Σε ευχαριστούμε Ισπανία!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΚΤ

Γερμανία 2016
Σε ευχαριστούμε Γερμανία!

Βουλγαρία 2014
Σε ευχαριστούμε Βουλγαρία!

Γαλλία 2012
Σε ευχαριστούμε Γαλλία!

Κάτω Χώρες 2010
Σας ευχαριστούμε Κάτω Χώρες!

Ευρωπαϊκή Ένωση 2008
Σε ευχαριστούμε Ευρώπη!

Αυστρία 2006
Σε ευχαριστούμε Αυστρία!

Ουγγαρία 2005
Σε ευχαριστούμε Ουγγαρία!

Πολωνία 2004
Σε ευχαριστούμε Πολωνία!

Πορτογαλία 2003
Σε ευχαριστούμε Πορτογαλία!