Menu

Az EKB Európai Kulturális Napok rendezvénysorozata

A legaktuálisabb információk az oldal angol nyelvi változatán találhatók meg.

Mivel az elkövetkező hónapokban bizonytalan a nagyszabású nyilvános rendezvények megtarthatósága, és az Europa szabadtéri koncert is elmarad, az EKB és a Narodowy Bank Polski úgy határozott, hogy az EKB Lengyelországot bemutató Európai Kulturális Napjait 2021-re halasztja.

A Kulturális Napokról

A közös eszméken és értékeken nyugvó Európai Unió (EU) az egyes országok és régiók saját hagyományaira építő, gazdag és változatos kultúrák összessége. Az EKB Európai Kulturális Napok rendezvénysorozata jó alkalom az „egység a sokféleségben” megünneplésére.

Az EKB rendezte Európai Kulturális Napok minden évben az Európai Unió más-más tagállamát állítja reflektorfénybe. Az év vége felé Frankfurt am Mainban vendégül látunk számos színvonalas művészeti produkciót, a zenei, tánc- és színházi rendezvényektől kezdve a művészeti témájú előadásokon és kiállításokon keresztül az irodalmi rendezvényekig, filmbemutatókig és gyermekműsorokig. Az EKB a kulturális napokat a vendég ország nemzeti központi bankjával közösen és számos partner támogatásával szervezi, akik mind elkötelezett hívei az európai művészet és kultúra előmozdításának.

Ünnepeljük Európát, 2019

A 2019. évi Európai Kulturális Napokat kontinensünk közös identitásának szenteltük, egy igen különleges évforduló jegyében: húsz év telt el közös pénzünk, az euro bevezetése óta.

Az évfordulót hamisítatlan európai programmal ünnepeltük európai zeneszerzők népszerű műveit felvonultatva a földrész különféle pontjairól érkező, világszínvonalú zenészek előadásában.

Fényképek a rendezvényekről

Rendezvények 2003 óta
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE
Ünnepeljük Európát, 2019
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE
Litvánia, 2018
Spanyolország, 2017
Németország, 2016
Málta, 2015
Bulgária, 2014
Lettország, 2013
Franciaország, 2012
Olaszország, 2011
Hollandia, 2010
Románia, 2009
Európai Unió, 2008
Görögország, 2007
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE Ausztria, 2006
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE Magyarország, 2005
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE Lengyelország, 2004
AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK RENDEZVÉNYE Portugália, 2003