Európai Kulturális Napok az EKB-nál

Európa ünneplése

A 2019. évi Európai Kulturális Napokat kontinensünk közös identitásának szenteljük. A rendezvénysorozattal az Európai Unió kulturális sokszínűségét és gazdagságát állítjuk a középpontba, kapcsolatot teremtve a helyi közönséggel.

Idén különleges évfordulót ünnepelünk: 20 év telt el közös pénzünk, az euro bevezetése óta.

Az évfordulóra hamisítatlan európai programot állítottunk össze, amely európai zeneszerzők népszerű zenedarabjait állítja reflektorfénybe a kontinens különféle pontjairól érkező világklasszis muzsikusok előadásában.

2019. augusztus 22.

Europa Open Air koncert
Weseler Werft, Frankfurt

Az Europa Open Air koncertet már harmadik éve rendezzük meg a Hessischer Rundfunk rádióval együttműködésben.

Időpontja augusztus 22; ezen a napon élő közvetítéssel gondoskodunk róla, hogy a műsort Európa minden pontján élvezhessék– nézzen vissza az oldalra a részletekért!

Ezen a weboldalon hamarosan további információkat talál a rendezvényről.

Bővebb információk

A Kulturális Napokról

A közös eszméken és értékeken alapuló Európai Unió (EU) az egyes országok és régiók saját hagyományaira építő, gazdag és változatos kultúrákat fog össze. Az EKB rendezte Európai Kulturális Napok alkalmat nyújtanak az „egység a sokféleségben” ünneplésére.

AZ EKB EURÓPAI KULTURÁLIS NAPJAI

Mario Draghi, az EKB elnöke

„Közös munkánk, amellyel elősegítjük egy -egy ország gyökereink és azonosságunk részét képező kulturális örökségének bemutatását, jó alkalmat nyújt az eljövendő nemzedékek oktatására és felkészítésére. Ők majd döntő szerepet játszanak az összetartás és közösségi szellem megerősítésében és az európai intézmények fejlődési irányának kitűzésében. Az Európai Kulturális Napok küldetése tökéletesen megfelel ennek a célnak.”

Az EKB rendezte Európai Kulturális Napok középpontjában minden évben az Európai Unió más-más tagállama áll. Az év vége felé Frankfurt am Mainban vendégül látunk számos magas színvonalú művészeti produkciót, a zenei, tánc- és színházi rendezvényektől kezdve a művészeti témájú előadásokon és kiállításokon keresztül az irodalmi rendezvényekig és filmbemutatókig, valamint gyermekműsorokig. Az EKB a kulturális napokat a vendégország nemzeti központi bankjával közösen és számos partner támogatásával szervezi, akik mind elkötelezettek az európai művészet és kultúra előmozdítása iránt.

Rendezvények 2003 óta

Litvánia, 2018
Köszönjük, Litvánia!

Málta, 2015
Köszönjük, Málta!

Lettország, 2013
Köszönjük, Lettország!

Olaszország, 2011
Köszönjük, Olaszország!

Románia, 2009
Köszönjük, Románia!

Görögország, 2007
Köszönjük, Görögország!

Spanyolország, 2017
Köszönjük, Spanyolország!

Az EKB rendezte EURÓPAI KULTURÁLIS NAPOK

Németország, 2016
Köszönjük, Németország!

Bulgária, 2014
Köszönjük, Bulgária!

Franciaország, 2012
Köszönjük, Franciaország!

Hollandia, 2010
Köszönjük, Hollandia!

Európai Unió, 2008
Köszönjük, Európai Unió!

Ausztria, 2006
Köszönjük, Ausztria!

Magyarország, 2005
Köszönjük, Magyarország!

Lengyelország, 2004
Köszönjük, Lengyelország!

Portugália, 2003
Köszönjük, Portugália!