ECB's europæiske kulturdage

Celebrating Europe

I 2019 vil ECB's europæiske kulturdage være tilegnet Europas fælles identitet. Kulturdagene består af en række arrangementer, som på samme tid sætter fokus på Den Europæiske Unions kulturelle rigdom og mangfoldighed og henvender sig til et lokalt publikum.

I år fejrer vi også et ganske særligt jubilæum: 20-året for indførelsen af den fælles valuta – euroen.

I den anledning har vi sammensat et program, som er helt igennem europæisk. Det består af nogle af de mest populære værker komponeret af europæiske komponister og fremføres af verdensklassemusikere fra hele Europa.

22. august 2019, kl. 20.00

Europa Open Air-koncert
Weseler Werft, Frankfurt

Europa Open Air-koncerten arrangeres for tredje år i træk i samarbejde med Hessischer Rundfunk og hr-sinfonieorchester.

Under ledelse af Alain Altinoglu spiller orkesteret et særligt program med værker af europæiske komponister: Händel, Verdi, Roussel og Liszt for bare at nævne nogle enkelte. Aftenen begynder kl. 18.00 med hr-Bigband.

Koncerten finder sted den 22. august. Den sendes live på tv-kanalen "hrfernsehen" og livestreames på Hessischer Rundfunks websted

5. september 2019, kl. 20.00

Gustav Mahler Jugendorchester
Alte Oper, Frankfurt

Orkesteret består af nogle af Europas mest talentfulde unge musikere. De repræsenterer Den Europæiske Unions fremtid, indre kraft og harmoni. Under Herbert Blomstedts ledelse er der udsigt til, at koncerten med Gustav Mahler Jugendorchester bliver en stor oplevelse i Frankfurts smukke Alte Oper.

10. oktober 2019, kl. 20.00

Velgørenhedskoncert
Paulskirche, Frankfurt

Living Being Quintet er kendt for at lægge stor vægt på deres sound – en blanding af musikalske klange, elektriske impulser, moderne orientalske grooves og dristige musikalske stilretninger.

23. oktober 2019, kl. 19.30

European MuseumsSalon
ECB's besøgscenter, Frankfurt

Vi åbner dørene for Feuerbach Quartett i ECB's besøgscenter. Under denne koncert giver musikerne deres billede af den europæiske kulturarv med bl.a. irske ballader, spansk flamenco og populære italienske sange.

Tickets available from 23 September.

Hvordan kan jeg deltage?

Nærmere om, hvordan du kan deltage i arrangementerne under de europæiske kulturdage findes i vores folder (EN og DE).

Flere oplysninger

Om kulturdagene

Fundamentet for Den Europæiske Union (EU) er de ideer og værdier, som vi har til fælles. EU er dog også hjemsted for vidt forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. ECB's europæiske kulturdage giver mulighed for at fejre, at vi er "forenet i mangfoldighed".

ECB's EUROPÆISKE KULTURDAGE

Mario Draghi, formand for ECB

"Når man arbejder sammen om at fremme kendskabet til kulturarven i et land, der er en del af vores rødder og vores identitet, opstår der en god lejlighed til at oplyse om og forberede fremtidige generationer på den centrale rolle, som de får med hensyn til at styrke sammenhængskraften og fællesskabsånden og til at beslutte, hvilken retning EU's institutioner skal udvikle sig. Målet med de europæiske kulturdage lever fuldt ud op til denne hensigt."

Hvert år sætter ECB's europæiske kulturdage fokus på et af Den Europæiske Unions medlemslande. Mod årets slutning lægger Frankfurt am Main scene til mange former for kunstneriske aktiviteter af høj kvalitet, som spænder lige fra musik, dans og teater til kunstforedrag og ‑udstillinger, litteraturarrangementer, film og arrangementer for børn. ECB arrangerer kulturdagene sammen med den nationale centralbank i det land, der sættes fokus på, med støtte fra en lang række partnere, som arbejder målrettet på at fremme europæisk kunst og kultur.

Afholdte kulturdage siden 2003
ECB's EUROPÆISKE KULTURDAGE
Litauen 2018
Tak Litauen!

Malta 2015
Tak Malta!

Letland 2013
Tak Letland!

Italien 2011
Tak Italien!

Rumænien 2009
Tak Rumænien!

Grækenland 2007
Tak Grækenland!

Spanien 2017
Tak Spanien!

ECB's EUROPÆISKE KULTURDAGE

Tyskland 2016
Tak Tyskland!

Bulgarien 2014
Tak Bulgarien!

Frankrig 2012
Tak Frankrig!

Holland 2010
Tak Holland!

Den Europæiske Union 2008
Tak Europa!

Østrig 2006
Tak Østrig!

Ungarn 2005
Tak Ungarn!

Polen 2004
Tak Polen!

Portugal 2003
Tak Portugal!