ECB's europæiske kulturdage

Spotlys på Litauen

Efter at Spanien sidste år var midtpunkt for de europæiske kulturdage, venter der i år publikum en række kulturelle highlights fra Litauen.

I 2018 fejrer Litauen hundredåret for landets genvundne selvstændighed ‑ og findes der nogen bedre måde at markere denne vigtige milepæl på end med et musikprogram? Arrangementerne omfatter tre koncerter, som giver smagsprøver på både traditionel og moderne musik fra Litauen.

23. august 2018

Europa Open Air
Weseler Werft, Frankfurt

Under ledelse af den verdenskendte dirigent Andrés Orozco-Estrada spiller Frankfurts radiosymfoniorkester, hr-Sinfonieorchester, et program med litauisk musik.

25. september 2018

Velgørenhedskoncert
Paulskirche, Frankfurt

Med denne anderledes jazzkoncert, som har den prisbelønnede a cappella-gruppe Jazz Island og den prisbelønnede harmonikaspiller Jonas Vozbutas på programmet, fejres hundredåret for Litauens genvundne selvstændighed.

16. oktober 2018

Litauens kammerorkester
Alte Oper Frankfurt

Litauens kammerorkester, der er et af Litauens bedste og internationalt berømte orkestre, giver prøver på nogle af Litauens mest kendte klassiske og moderne værker.

Kunstnerisk leder: Sergej Krylov
Dirigent: Martynas Stakionis

Nærmere oplysninger om, hvordan man kan deltage i kulturdagenes arrangementer, findes i vores folder (på EN og DE).

Flere oplysninger

Om kulturdagene

Fundamentet for Den Europæiske Union (EU) er de ideer og værdier, som vi har til fælles, men EU er også hjemsted for vidt forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. ECB's europæiske kulturdage giver mulighed for at fejre, at vi er "forenet i mangfoldighed".

DE EUROPÆISKE KULTURDAGE i ECB

Mario Draghi, formand for ECB

"Når vi arbejder sammen om at fremme kendskabet til kulturarven i et land, der er en del af vores rødder og vores identitet, kan vi oplyse og forberede fremtidige generationer på den centrale rolle, som de får med hensyn til at styrke sammenhængskraft og fællesskabsånd. Det er nemlig dem, der skal beslutte, i hvilken retning EU's institutioner skal udvikle sig. Og netop dette er målet med de europæiske kulturdage."

Hvert år sætter de europæiske kulturdage i ECB fokus på et nyt EU-land. Mod årets slutning lægger Frankfurt am Main scene til mange former for kunstneriske aktiviteter af høj kvalitet; lige fra musik, dans og teater til kunstforedrag og ‑udstillinger, litteraturarrangementer, film og arrangementer for børn. ECB arrangerer kulturdagene sammen med den nationale centralbank i det land, der sættes fokus på, med støtte fra en lang række partnere, som arbejder målrettet på at fremme europæisk kunst og kultur.

Afholdte kulturdage siden 2003

Spanien 2017
Tak Spanien!

Malta 2015
Tak Malta!

Letland 2013
Tak Letland!

Italien 2011
Tak Italien!

Rumænien 2009
Tak, Rumænien!

Grækenland 2007
Tak Grækenland!

EUROPEAN CULTURAL DAYS of the ECB

Tyskland 2016
Tak Tyskland!

Bulgarien 2014
Tak Bulgarien!

Frankrig 2012
Tak Frankrig!

Holland 2010
Tak Holland!

Den Europæiske Union 2008
Tak Europa!

Østrig 2006
Tak Østrig!

Ungarn 2005
Tak Ungarn!

Polen 2004
Tak Polen!

Portugal 2003
Tak Portugal!