ECB's europæiske kulturdage

Den engelske version af denne webside er blevet opdateret med nyere information.

Celebrating Europe

I 2019 vil ECB's europæiske kulturdage blive tilegnet Europas fælles identitet. Kulturdagene kommer til at bestå af en række arrangementer, som på samme tid sætter fokus på Den Europæiske Unions kulturelle rigdom og mangfoldighed, og som henvender sig til et lokalt publikum.

I år fejrer vi også et ganske særligt jubilæum: 20-året for indførelsen af den fælles valuta – euroen.

I den anledning har vi udarbejdet et helt igennem europæisk program, som omfatter nogle af de mest populære værker komponeret af europæiske komponister, og som fremføres af europæiske verdensklassemusikere.

22. august 2019

Europa Open Air-koncerten
Weseler Werft, Frankfurt

For tredje år i træk organiseres Europa Open Air-koncerten i samarbejde med Hessischer Rundfunk.

Koncerten finder sted 22. august. Den bliver sendt live, således at alle i Europa kan få del i oplevelsen – nærmere herom senere!

Flere oplysninger om vores kommende arrangementer offentliggøres på dette websted på et senere tidspunkt.

Flere oplysninger

Om kulturdagene

Fundamentet for Den Europæiske Union (EU) er de ideer og værdier, som vi har til fælles. EU er dog også hjemsted for vidt forskellige kulturer, som har rødder i de enkelte landes og regioners traditioner. ECB's europæiske kulturdage giver mulighed for at fejre, at vi er "forenet i mangfoldighed".

DE EUROPÆISKE KULTURDAGE i ECB

Mario Draghi, formand for ECB

"Når man arbejder sammen om at fremme kendskabet til et lands kulturarv, der er en del af vores rødder og vores identitet, opstår der en god lejlighed til at oplyse og forberede fremtidige generationer på den centrale rolle, som de får med hensyn til at styrke sammenhængskraften og fællesskabsånden og til at beslutte, hvilken retning EU's institutioner skal udvikle sig. Målet med de europæiske kulturdage lever fuldt ud op til denne hensigt."

Hvert år sætter ECB's europæiske kulturdage fokus på et af Den Europæiske Unions medlemslande. Mod årets slutning lægger Frankfurt am Main scene til mange former for kunstneriske aktiviteter af høj kvalitet, som spænder lige fra musik, dans og teater til kunstforedrag og ‑udstillinger, litteraturarrangementer, film og arrangementer for børn. ECB arrangerer kulturdagene sammen med den nationale centralbank i det land, der sættes fokus på, og med støtte fra en lang række partnere, som arbejder målrettet på at fremme europæisk kunst og kultur.

Afholdte kulturdage siden 2003

Litauen 2018
Tak Litauen!

Malta 2015
Tak Malta!

Letland 2013
Tak Letland!

Italien 2011
Tak Italien!

Rumænien 2009
Tak Rumænien!

Grækenland 2007
Tak Grækenland!

Spanien 2017
Tak Spanien!

DE EUROPÆISKE KULTURDAGE i ECB

Tyskland 2016
Tak Tyskland!

Bulgarien 2014
Tak Bulgarien!

Frankrig 2012
Tak Frankrig!

Holland 2010
Tak Holland!

Den Europæiske Union 2008
Tak Europa!

Østrig 2006
Tak Østrig!

Ungarn 2005
Tak Ungarn!

Polen 2004
Tak Polen!

Portugal 2003
Tak Portugal!