Възможности за търсене
Home Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Eврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране

Информационно-образователни материали

Свалихме от нашия уебсайт игрите Inflation Island, Economia и Topfloor. Причината е, че те вече не са актуални и използват технологията Adobe Flash, която не след дълго ще престане да работи на всички браузъри. Засега не планираме заместване на тези игри.

Искате да научите повече за икономиката и за дейността на ЕЦБ? В този раздел ще откриете разнообразни мултимедийни ресурси и ще научите за възможностите да се свържете с нас.

И така, какво всъщност представлява ЕЦБ? (според обяснението на ютюбъра Саймън Кларк)

Поканихме ютюбъра Саймън Кларк на Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност в Синтра, където управители на централни банки и експерти икономисти се събират всяка година, за да обсъдят въпроси по политиката. Задачата му беше да говори пред докторанти, представящи разработките си, но преди да започне, искаше най-напред да отговори на този основен въпрос.

Гледайте Саймън Кларк пред аудитория от млади икономисти и се запознайте с техните изследвания

Инициативи за младите хора

Провеждаме няколко събития – онлайн, в ЕЦБ и на различни места в Европа, които са предназначени специално за млади хора на възраст между 16 и 30 години, като например Диалог с младите хора и Ученическа награда „€вро поколение“.

Научете повече

ЕЦБ обяснява

Търсите информация и ресурси за ЕЦБ? Искате да се запознаете по-задълбочено с някои от въпросите, с които се занимава тя?

Вижте нашите обяснителни статии

Център за посетители на ЕЦБ и специализирани лекции

Можете да посетите централата ни във Франкфурт и да научите повече за това какво правим и защо. Ако не можете да разгледате нашия Център за посетители на място, винаги можете да направите виртуално посещение!

Вече разполагате с добри познания за ролята и задачите на ЕЦБ? В такъв случай можете да направите заявка за някоя от нашите специализирани лекции.

Станете част от нашия екип!

Завършили сте наскоро и търсите следващото си предизвикателство? Интересувате се от централнобанкова дейност и от европейски въпроси? Искате да допринесете за по-добър живот на европейските граждани? Вижте възможностите, които предлагаме, и се присъединете към нашия международен екип.

Свободни работни места

Всички страници в този раздел