Информационно-образователни материали

ЕЦБ предоставя широк набор от мултимедийни материали, за да помогне на младите хора, учениците, студентите и широката общественост да научат повече за основни икономически понятия като инфлация и ценова стабилност.

Също така сме разработили редица интерактивни игри, някои от които са налични като приложения за смартфон, и провеждаме ученическото състезание „€вро поколение“.

Конкурс за видеоматериал „Euro Video Challenge“

Поздравления за Jason Halbgewachs и Michiel Van Aarnhem – победителите в конкурса „Euro Video Challenge“! Гледайте техния видеоматериал, спечелил първа награда, както и видеоматериалите, отличени с втора и трета награда. Благодарим на всички участници, че представиха икономиката по вълнуващ и разбираем начин!

Научете повече

Изпробвайте новата версия на Euro Cash Academy

Персонаж от Euro Cash Academy

Играта „Euro Cash Academy“ дава възможност да опознаете евробанкнотите и техните защитни елементи посредством проста викторина или като „изследвате“ виртуален градски площад. Тя е налична и като приложение за смартфон. Научете повече в най-новата версия на играта!


Участвайте в Ученическа награда „€вро поколение“

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Включете се в Ученическа награда „€вро поколение“ – състезание, в което могат да участват ученически отбори от гимназиален курс в еврозоната.

Ученическа награда „€вро поколение“


Игри и приложения

ЕЦБ: игри и приложения

Играйте игрите на ЕЦБ! Опознайте банкнотите и монетите в Euro Run и в новата версия на Euro Cash Academy. Съберете документи за Управителния съвет в Top Floor. Определете лихвените проценти в €conomia и научете повече за инфлацията в Inflation Island.


ЕЦБ обяснява

Търсите ли информация и ресурси за ЕЦБ? Искате ли да се запознаете по-задълбочено с някои от въпросите, с които се занимава тя?

Ключова информация