European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Информационно-образователни материали

Свалихме от нашия уебсайт следните игри: Inflation Island, Economia и Topfloor. Причината е, че те вече не са актуални и използват технологията Adobe Flash, която не след дълго няма да работи на всички браузъри. В момента не планираме да заменим тези игри с други.

Искате да научите повече за икономиката и за дейността на ЕЦБ? В този раздел ще откриете разнообразни мултимедийни ресурси и ще научите за възможностите да се свържете с нас.

И така, какво всъщност представлява ЕЦБ? (според обяснението на ютюбъра Саймън Кларк)

Поканихме ютюбъра Саймън Кларк на Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност в Синтра, където управители на централни банки и експерти икономисти се събират всяка година, за да обсъдят въпроси по политиката. Задачата му беше да говори пред докторанти, представящи разработките си, но преди да започне, искаше най-напред да отговори на този основен въпрос.

Гледайте Саймън Кларк пред аудитория от млади икономисти и се запознайте с техните изследвания

Инициативи за младите хора

Провеждаме няколко събития – онлайн, в ЕЦБ и на различни места в Европа, които са предназначени специално за млади хора на възраст между 16 и 30 години, като например Диалог с младите хора и Ученическа награда „€вро поколение“.

Научете повече

ЕЦБ обяснява

Търсите информация и ресурси за ЕЦБ? Искате да се запознаете по-задълбочено с някои от въпросите, с които се занимава тя?

Вижте нашите обяснителни статии

Център за посетители на ЕЦБ (посещения и лекции)

Центърът за посетители на ЕЦБ е отворен за виртуални събития, чиято цел е да подобрим осведомеността за ЕЦБ и нашите задачи. Бихте искали да се включите в някоя от нашите лекции, или в посещение, или да направите обиколка на нашия Център за посетители чрез Google Maps?

Вижте уебстраниците „Посещения в ЕЦБ“
ВИЖТЕ СЪЩО

Още свързана с темата информация

Всички страници в този раздел