Menu

Voor het onderwijs

Wil je meer te weten komen over economie en over wat wij hier bij de ECB doen? Lees dan deze webpagina voor een breed scala van multimediamateriaal en om uit te vinden hoe je je bij ons kunt aansluiten.

Wat is dus de ECB precies (zoals uitgelegd door YouTuber Simon Clark)?

We hebben YouTuber Simon Clark uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra, waar jaarlijks de gouverneurs/presidenten van centrale banken en economische experts bijeenkomen om over beleidsonderwerpen te praten. Hij was daar om te spreken voor een groep promovendi die hun onderzoek presenteerden, maar voordat hij begon, wilde hij eerst een antwoord geven op die fundamentele vraag!

Kijk hoe YouTuber Simon Clark de jonge economisten toespreekt, en krijg een indruk van hun onderzoek

Jeugdinitiatieven

We organiseren diverse evenementen – online, bij de ECB en in heel Europa – die specifiek gericht zijn op jonge mensen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, zoals onze Youth Dialogues en de Generation €uro Students’ Award/Generatie €uro Schoolcompetitie.

Meer informatie


De ECB legt uit

Zoek je informatie en achtergrondmateriaal over de ECB? Wil je een grondiger kennis van sommige onderwerpen waarmee de ECB te maken heeft?

Bekijk onze uitlegpagina's


Bezoekerscentrum van de ECB en lezingen op maat

Lezingen op maat

Je kunt een bezoek brengen aan ons hoofdgebouw in Frankfurt om daar meer te weten te komen over wat we doen en waarom we dat doen. Als je niet zelf een bezoek kunt brengen aan ons Bezoekerscentrum, kun je altijd de virtuele rondleiding doen!

Weet je al veel over de rol van de ECB en haar verantwoordelijkheden? Waarom vraag je dan niet een van onze lezingen op maat aan?


Sluit je bij ons aan!

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je geïnteresseerd in centraal bankieren en Europese aangelegenheden? Wil je een positieve impact hebben op de levens van de Europese burgers? Kijk dan eens naar de door ons geboden carrièremogelijkheden en sluit je aan bij ons internationale team.

Vacatures