Voor het onderwijs

De ECB heeft allerlei multimediale middelen beschikbaar om jonge mensen, scholieren, studenten en het grote publiek te helpen meer kennis op te doen over fundamentele economische begrippen zoals inflatie en prijsstabiliteit.

We hebben meerdere interactieve games ontwikkeld, waarvan sommige als smartphoneapp beschikbaar zijn. Daarnaast organiseren we de Generation €uro Students' Award (Generatie €uro Schoolcompetitie).

ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

ECB Youth Dialogue

Dank jullie wel voor alle fantastische vragen die jullie aan President Draghi hebben gestuurd, over het economisch herstel in Europa, cryptovaluta's en de mogelijkheid van een nieuwe mondiale economische crisis.


Bekijk zijn antwoorden op de uitgekozen vragen en neem daarna deel aan het debat!

Kom meer te weten

Speel eens de nieuwe versie van de Euro Cash Academy

Personage uit de Euro Cash Academy.

Met de Euro Cash Academy leer je iets over de eurobankbiljetten en hun echtheidskenmerken door een eenvoudige quiz te doen of een virtueel stadsplein te "verkennen". Ook beschikbaar als app voor de smartphone. Kom meer te weten door de meest recente versie uit te proberen.


Neem deel aan de Generation €uro Students’ Award

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van alle middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Generation €uro Students’ Award


Games en apps

Games en apps van de ECB

Speel de games van de ECB! Kom meer te weten over de bankbiljetten en munten met Euro Run en de nieuwe versie van de Euro Cash Academy. Verzamel documenten voor de Raad van Bestuur op de Top Floor. Bepaal de rentetarieven met €conomia en kom meer te weten over inflatie met Inflation Island.


De ECB legt uit

Zoekt u informatie en achtergrondmateriaal over de ECB? Wilt u een grondiger kennis van sommige kwesties waarmee de ECB te maken heeft?

Uitleg en toelichting