European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Voor het onderwijs

We hebben de games Inflation Island, Economia en Top Floor van onze website verwijderd. Ze zijn niet meer actueel en maken gebruik van een technologie (Adobe Flash) die binnenkort op geen enkele browser meer werkt. Er zijn momenteel geen plannen om deze games te vervangen.

Wil je meer te weten komen over economie en over wat wij hier bij de ECB doen? Lees dan deze webpagina voor een breed scala van multimediamateriaal en om uit te vinden hoe je je bij ons kunt aansluiten.

Wat is dus de ECB precies (zoals uitgelegd door YouTuber Simon Clark)?

We hebben YouTuber Simon Clark uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra, waar jaarlijks de gouverneurs/presidenten van centrale banken en economische experts bijeenkomen om over beleidsonderwerpen te praten. Hij was daar om te spreken voor een groep promovendi die hun onderzoek presenteerden, maar voordat hij begon, wilde hij eerst een antwoord geven op die fundamentele vraag!

Kijk hoe YouTuber Simon Clark de jonge economisten toespreekt, en krijg een indruk van hun onderzoek

Jeugdinitiatieven

We organiseren diverse evenementen – online, bij de ECB en in heel Europa – die specifiek gericht zijn op jonge mensen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, zoals onze Youth Dialogues en de Generation €uro Students’ Award/Generatie €uro Schoolcompetitie.

Meer informatie

De ECB legt uit

Zoek je informatie en achtergrondmateriaal over de ECB? Wil je een grondiger kennis van sommige onderwerpen waarmee de ECB te maken heeft?

Bekijk onze explainers

Bezoekerscentrum van de ECB (bezoeken en lezingen)

Het bezoekerscentrum van de ECB is virtueel geopend. Hier laten we zien wie we zijn, wat we doen en waarom we dat doen. Belangstelling voor een van onze lezingen, een bezoek of een rondleiding van het bezoekerscentrum via Google Maps?

Bekijk onze pagina's over een bezoek aan de ECB
ZIE OOK

Meer informatie over verwante onderwerpen

Alle pagina's in dit deel