Menu

Izobraževalna gradiva

S spletnega mesta smo umaknili naslednje igre: Inflation Island, Economia in Topfloor. Igre namreč niso več aktualne in uporabljajo tehnologijo Adobe Flash, ki bo kmalu prenehala delovati v vseh brskalnikih. Trenutno ne načrtujemo, da bi omenjene igre nadomestili.

Želite izvedeti več o ekonomiji in o našem delu v ECB? Potem raziščite multimedijske vsebine na tej strani in odkrijte različne priložnosti, kako se lahko povežete z nami.

Kaj je torej ECB (po razlagi youtuberja Simona Clarka)?

Vlogerja Simona Clarka smo povabili na Forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri, kjer se vsako leto srečujejo guvernerji centralnih bank in strokovnjaki za ekonomijo, da bi razpravljali o vprašanjih v zvezi z denarno in drugimi politikami. Simon je nameraval govoriti z doktorskimi študenti, ki na forumu predstavljajo svoje raziskave, toda še prej je želel odgovoriti na tole temeljno vprašanje!

Oglejte si pogovore youtuberja Simona Clarka z mladimi ekonomisti in pobrskajte po njihovih raziskavah

Pobude za mlade

Na spletu, v prostorih ECB in v različnih krajih po Evropi organiziramo vrsto dogodkov posebej za mlade v starosti med 16 in 30 let, kot so dialogi z mladimi in dijaško tekmovanje Generacija €uro.

Več


ECB pojasnjuje

Iščete informacije in gradiva o ECB? Bi radi podrobneje raziskali kako temo, s katero se ukvarja ECB?

Oglej si naše pojasnjevalne članke in video posnetke


Center ECB za obiskovalce in predavanja po meri

Predavanja po meri

Če želite izvedeti več o tem, kaj delamo in zakaj, lahko pridete v našo glavno stavbo v Frankfurtu. Če centra za obiskovalce ne morete obiskati osebno, si ga lahko vedno ogledate virtualno.

Že dobro poznate vlogo in naloge ECB? Zakaj ne bi potem zaprosili za eno naših predavanj po meri?


Pridružite se nam!

Ste pred kratkim diplomirali in iščete naslednji izziv? Vas zanimajo centralnobančne in evropske zadeve? Bi radi prispevali k boljšemu življenju evropskih državljanov? Potem si oglejte priložnosti, ki jih ponujamo, in se pridružite naši mednarodni ekipi.

Prosta delovna mesta