Ismeretterjesztő anyagok

Az EKB sokféle multimédiás eszközzel segíti a fiatalokat, diákokat és a nagyközönséget az olyan közgazdasági alapfogalmak megismerésében, mint például az infláció és az árstabilitás.

Egy interaktív játékokból álló sorozatot is kidolgoztunk, amelynek néhány eleme okostelefonos app formájában is rendelkezésre áll, továbbá €urogeneráció néven diákvetélkedőket szervezünk.

Az EKB Ifjúsági Párbeszéde: #AskDraghi

ECB Youth Dialog

Van kérdésed az európai gazdasági fellendülésről, a bitcoinról vagy egy újabb világgazdasági válság valószínűségéről? Ha igen, akkor vegyél részt az EKB legközelebbi online Ifjúsági Párbeszédén, és 2018. január 23-án 12:00 óráig küldd el Mario Draghi elnöknek a kérdésedet.

Bővebben

Próbálja ki az Euro Cash Academy új verzióját!

Szereplő a Euro Cash Academy játékból.

Az Euro Cash Academy az eurobankjegyekkel és azok biztonsági elemeivel segít megismerkedni egy egyszerű teszt megoldása vagy egy virtuális városi tér „felfedezése” közben. Az alkalmazás okostelefonon is elérhető. Ismerje meg még jobban az eurobankjegyeket, próbálja ki a legújabb verziót.


Nevezzen be az €urogeneráció diákvetélkedőre!

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Érdeklődik a közgazdaságtan iránt? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

€urogeneráció diákvetélkedő


Játékok, appek

EKB-s játékok, appek

Játsszon EKB-s játékokkal! Ismerje meg a bankjegyeket és az érméket az Euro Run és a Euro Cash Academy új verzióján keresztül. A Top Floor nevű játékban különféle dokumentumokat kell összegyűjtenie a Kormányzótanács számára. Az €conomia játékban a jegybanki alapkamatot állíthatja be, az Inflation Island játékból pedig sokat tanulhat az inflációról.


Az EKB tájékoztat

Tájékozódni szeretne az Európai Központi Bankról, és ismeretterjesztő anyagokat keres? Szeretne közelebbről is megismerkedni a bankot foglalkoztató kérdésekkel?

Kisokos