Ismeretterjesztő anyagok

Az EKB a fiataloknak, diákoknak és a nagyközönségnek sokféle multimédiás eszközt kínál, amelyek segítségével jobban meg lehet érteni az olyan közgazdasági fogalmakat, mint például az infláció és az árstabilitás.

Egy sor interaktív játékot is kifejlesztettünk, amelyek közül néhány okostelefonos alkalmazásként is elérhető, továbbá €urogeneráció néven diákvetélkedőt is rendezünk.

Az EKB Ifjúsági Párbeszéde: #AskDraghi

Az EKB Ifjúsági Párbeszéde

Mindnyájatoknak köszönjük a Draghi elnöknek küldött nagyszerű kérdéseket, amelyek Európa gazdasági fellendülésével, a kriptodevizákkal és egy újabb világgazdasági válság lehetőségével foglalkoznak.


Nézzétek meg a kiválasztott kérdéseket, majd csatlakozzatok a vitához!

Bővebben

Nevezzen be az €urogeneráció diákvetélkedőre!

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Érdeklődik a közgazdaságtan iránt? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

€urogeneráció diákvetélkedő


Játékok, alkalmazások

EKB-s játékok és alkalmazások

Játssz EKB-s játékokkal! Ismerd meg a bankjegyeket és az érméket a Euro Run (iPhone és Android készüléken játszható), valamint a Euro Cash Academy (iPhone és Android készüléken futtatható) új verziójából.
A Top Floor nevű játékban különféle dokumentumokat kell összegyűjteni a Kormányzótanács számára. Az €conomia játékban a jegybanki alapkamat állítható be, az Inflation Island játékból pedig sokat lehet tanulni az inflációról.


Az EKB tájékoztat

Tájékozódni szeretne az Európai Központi Bankról, és ismeretterjesztő anyagokat keres? Szeretne közelebbről is megismerkedni a bankot foglalkoztató kérdésekkel?

Kisokos