European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Ismeretterjesztés

Ezek a játékok már nem találhatók meg a honlapunkon: Inflation Island, Economia,Topfloor. Levételüket az indokolja, hogy egyrészt elvesztették aktualitásukat, másrészt az alkalmazott Adobe Flash technológia hamarosan nem fog működni a böngészőkön. Egyelőre nem tervezzük a játékok helyettesítését.

Ha valaki szeretne többet megtudni a közgazdaságtanról és arról, mivel foglalkozunk itt az Európai Központi Banknál, ismeretterjesztő oldalainkon sokféle multimédiás eszköz segítségével tájékozódhat, és kapcsolatba léphet velünk.

Mi is voltaképpen az EKB? (Simon Clark YouTube-személyiség tolmácsolásában)

Meghívtuk Simon Clark YouTube-hírességet az EKB Sintrában tartott központi banki fórumára, ahol minden évben jegybankelnökök és közgazdászok vitatnak meg gazdaságpolitikai kérdéseket. Látogatásának célja az volt, hogy doktoranduszokkal beszélgessen kutatásaikról, de előtte meg kívánta válaszolni a fenti alapvető kérdést.

Tekintse meg Simon Clark fiatal közgazdászokkal való beszélgetését, és ismerkedjen meg a kutatásaikkal!

Fiataloknak szóló kezdeményezések

Online, az EKB székhelyén és Európa-szerte kifejezetten a fiatalabb, 16–30 éves korosztálynak szervezünk különféle rendezvényeket – ilyenek például a Youth Dialogue ifjúsági párbeszéd és az €urogeneráció diákvetélkedő.

További információk

Az EKB kisokosa

Tájékozódni szeretne az Európai Központi Bankról, és ismeretterjesztő anyagokat keres? Szeretne többet megtudni azokról a témákról, amelyekkel az EKB foglalkozik?

Figyelmébe ajánljuk a kisokost

Az EKB látogatóközpontja (látogatások, előadások)

Az EKB látogatóközpontjában sokféle virtuális tevékenység révén ismerkedhet meg az EKB-val és feladataival: előadásokkal, látogatásokkal és Google Map sétákkal várjuk az érdeklődőket.

Tekintse meg a „Látogatás az EKB-ba” oldalakat
LÁSD MÉG

További kapcsolódó tartalom

Ebben a szekcióban található oldalak