Menu

Ismeretterjesztés

Szeretne többet tudni a közgazdaságtanról és arról, mivel foglalkozunk itt az Európai Központi Banknál? Ismeretterjesztő oldalainkon sokféle multimédiás eszközt talál, valamint megismerheti, hogyan kerülhet velünk kapcsolatba.

Mi is voltaképpen az EKB? (Simon Clark YouTube-személyiség tolmácsolásában)

Meghívtuk Simon Clark YouTube-hírességet az EKB Sintrában tartott központi banki fórumára, ahol minden évben központi banki elnökök és közgazdászok vitatnak meg gazdaságpolitikai kérdéseket. Látogatásának célja az volt, hogy doktoranduszokkal beszélgessen azok kutatásáról, de előtte választ akart adni a fenti sarkalatos kérdésre.

Tekintse meg Simon Clark fiatal közgazdászokkal folytatott beszélgetését, és pillantson bele az utóbbiak kutatásába!

Fiataloknak szóló kezdeményezések

Online, az EKB székhelyén és Európa-szerte különféle rendezvényeket szervezünk, kifejezetten 16–30 éves fiataloknak – ilyenek például az ifjúsági párbeszédeink és az €urogeneráció diákvetélkedő.

Bővebben


Az EKB tájékoztat

Tájékozódni szeretne az Európai Központi Bankról, és ismeretterjesztő anyagokat keres? Szeretne közelebbről is megismerkedni a bankot foglalkoztató kérdésekkel?

Pillantson bele kisokosunkba!


Az EKB látogatóközpontja és tematikus előadások

Előadás konkrét témáról

Ellátogathat frankfurti székházunkba, ahol bővebb információt szerezhet tevékenységünkről és annak mozgatórugóiról. Ha személyesen nem tud eljönni látogatóközpontunkba, bármikor tehet benne virtuális sétát!

Már jól ismeri az EKB szerepét és feladatait? Akkor jelentkezzen konkrét témáról szóló előadásainkra!


Csatlakozzon hozzánk!

Nemrégiben szerzett diplomát, és új kihívást keres? Érdeklik a központi banki feladatok és az európai ügyek? Pozitív hatást szeretne gyakorolni az európai állampolgárok életére? Tekintse meg, milyen lehetőségeket kínálunk, és csatlakozzon nemzetközi csapatunkhoz.

Álláshirdetések