Εκπαιδευτικό υλικό

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα οικονομικά και τις δραστηριότητες της ΕΚΤ; Εξερεύνησε αυτήν την ενότητα για να ανακαλύψεις ένα ευρύ φάσμα πολυμέσων και να μάθεις περισσότερα για τις ευκαιρίες που προσφέρονται για να έρθεις σε επαφή μαζί μας.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η ΕΚΤ; (όπως εξηγεί ο YouTuber Simon Clark)

Προσκαλέσαμε τον YouTuber Simon Clark στο ECB Forum on Central Banking (Φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες) στη Σίντρα, στο πλαίσιο του οποίου διοικητές κεντρικών τραπεζών και οικονομικοί εμπειρογνώμονες συναντώνται κάθε χρόνο για να συζητήσουν θέματα πολιτικής. Ο Simon Clark προσκλήθηκε να μιλήσει σε διδακτορικούς φοιτητές που παρουσίαζαν την έρευνά τους. Όμως, πριν από την έναρξη της ομιλίας του, θέλησε να απαντήσει πρώτα σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα!

Δες τον YouTuber Simon Clark να μιλά σε νεαρούς οικονομολόγους και ρίξε μια ματιά στην έρευνά τους

Πρωτοβουλίες για τους νέους

Διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις - στο διαδίκτυο, στην ΕΚΤ και σε όλη την Ευρώπη - οι οποίες απευθύνονται συγκεκριμένα σε νέους ηλικίας από 16-30 ετών, όπως οι διάλογοι της ΕΚΤ με τους νέους (ECB Youth Dialogue) και ο μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro.

Μάθε περισσότερα


Η ΕΚΤ επεξηγεί

Ψάχνεις πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ΕΚΤ; Επιθυμείς να εμβαθύνεις σε κάποια από τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ΕΚΤ;

Ρίξε μια ματιά στις επεξηγήσεις μας


Κέντρο επισκεπτών της ΕΚΤ και εξειδικευμένες διαλέξεις

Διαλέξεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών

Μπορείς να επισκεφθείς το κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη για να μάθεις περισσότερα για τις δραστηριότητές μας και τους στόχους μας. Εάν δεν μπορείς να επισκεφθείς προσωπικά το Κέντρο επισκεπτών μας, μπορείς πάντοτε να περιηγηθείς εικονικά!

Γνωρίζεις ήδη καλά τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ; Τότε γιατί δεν εγγράφεσαι σε μία από τις εξειδικευμένες διαλέξεις μας;


Παιχνίδια και εφαρμογές

Παιχνίδια και εφαρμογές της ΕΚΤ

Μάθε για τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα με το παιχνίδι μας Euro Run (για iPhone και Android) και τη νέα έκδοση του Euro Cash Academy (για iPhone και Android).
Συγκέντρωσε έγγραφα εργασίας για το Διοικητικό Συμβούλιο στο Top Floor. Καθόρισε τα επιτόκια με το €conomia και μάθε για τον πληθωρισμό με το Inflation Island.


Γίνε μέλος της ΕΚΤ!

Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα και αναζητάς την επόμενη πρόκληση; Σε ενδιαφέρουν οι δραστηριότητες κεντρικής τράπεζας και τα ευρωπαϊκά θέματα; Θα ήθελες να ασκείς θετική επιρροή στις ζωές των ευρωπαίων πολιτών; Τότε ρίξε μια ματιά στις ευκαιρίες απασχόλησης σε εμάς και γίνε μέλος της διεθνούς ομάδας μας.

Προκηρύξεις θέσεων