Menu

Materiale educative

Doriți să aflați mai multe despre economie și despre activitățile BCE? Explorați această secțiune pentru a descoperi o gamă largă de resurse multimedia și posibilitățile de a intra în contact cu noi.

Prin urmare, ce este, de fapt, BCE (după cum explică YouTuber-ul Simon Clark)?

L-am invitat pe YouTuber-ul Simon Clark la ECB Forum on Central Banking de la Sintra, unde guvernatorii băncilor centrale și experții în economie se reunesc în fiecare an pentru a discuta aspecte de politică. Simon s-a aflat aici pentru a discuta cu doctoranzii care își prezentau lucrările de cercetare, dar, înainte de a începe, a dorit să răspundă la această întrebare fundamentală!

Urmăriți-l pe YouTuber-ul Simon Clark discutând cu tinerii economiști și consultați lucrările de cercetare ale acestora

Inițiative destinate tinerilor

Organizăm mai multe evenimente – online, la sediul BCE și în Europa – destinate în mod specific tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, de exemplu Youth Dialogues și concursul pentru elevi „Generația €uro”.

Mai mult


BCE explică

Căutați informații și surse de informare referitoare la BCE? Ați dori să vă aprofundați cunoștințele despre unele dintre activitățile în care este implicată BCE?

Consultați materialele noastre explicative


Centrul pentru vizitatori și prelegeri adaptate în cadrul BCE

Prelegeri adaptate

Ne puteți vizita în clădirea noastră principală din Frankfurt pentru a afla mai multe despre activitățile pe care le desfășurăm și obiectivele vizate prin acestea. Dacă nu puteți veni să vizitați Centrul pentru vizitatori, puteți face întotdeauna un tur virtual al acestuia!

Aveți deja o bună înțelegere a rolului și responsabilităților BCE? Atunci, de ce nu solicitați una dintre prelegerile adaptate pe care vi le punem la dispoziție?


Alăturați-vă BCE!

Ați absolvit recent și sunteți în căutarea următoarei provocări? Activitățile de bancă centrală și afacerile europene vă interesează? Ați dori să exercitați o influență pozitivă asupra vieților cetățenilor europeni? Atunci consultați oportunitățile noastre de angajare și alăturați-vă echipei noastre internaționale.

Locuri de muncă vacante