Menu

Materiale educative

Următoarele jocuri nu mai sunt disponibile pe website-ul nostru: Inflation Island, Economia și Topfloor. Acestea nu au mai fost actualizate, iar tehnologia Adobe Flash va înceta în curând să fie utilizată pe toate browserele noastre. Nu este prevăzută, în prezent, înlocuirea acestor jocuri.

Vrei să afli mai multe despre economie și despre activitățile BCE? Explorează această secțiune pentru a descoperi o mare varietate de resurse multimedia și posibilitățile de care dispui pentru a intra în contact cu noi.

Ce este, de fapt, BCE? (explicații oferite de YouTuber-ul Simon Clark)

L-am invitat pe YouTuber-ul Simon Clark la evenimentul ECB Forum on Central Banking de la Sintra, unde guvernatorii băncilor centrale și experții în economie se reunesc în fiecare an pentru a discuta aspecte legate de politici. Simon s-a aflat acolo pentru a discuta cu doctoranzii care își prezentau lucrările de cercetare, dar, în prealabil, a dorit să răspundă la această întrebare fundamentală!

Urmărește-l pe YouTuber-ul Simon Clark discutând cu tinerii economiști și consultă lucrările de cercetare ale acestora

Inițiative destinate tinerilor

Organizăm mai multe evenimente – online, la sediul BCE și în Europa – destinate în mod specific tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, de exemplu Youth Dialogues și concursul pentru elevi „Generația €uro”.

Mai mult


BCE explică

Cauți informații și surse de informare referitoare la BCE? Ai dori să îți aprofundezi cunoștințele despre unele dintre activitățile în care este implicată BCE?

Consultă materialele noastre explicative


Centrul pentru vizitatori și prelegeri adaptate în cadrul BCE

Prelegeri adaptate

Ne poți vizita în clădirea noastră principală din Frankfurt pentru a afla mai multe despre activitățile pe care le desfășurăm și despre obiectivele vizate prin acestea. Dacă nu te poți deplasa la fața locului pentru a explora Centrul pentru vizitatori, poți face oricând un tur virtual al acestuia!

Ai deja o bună înțelegere a rolului și responsabilităților BCE? Atunci, de ce nu ai solicita una dintre prelegerile adaptate pe care ți le punem la dispoziție?


Alătură-te BCE!

Ai absolvit recent și ești în căutarea următoarei provocări? Activitățile de bancă centrală și afacerile europene te interesează? Ai dori să influențezi în mod pozitiv viața cetățenilor europeni? Atunci consultă oportunitățile noastre de angajare și alătură-te echipei noastre internaționale.

Posturi vacante