Obrazovni sadržaji

ESB nudi različite višemedijske sadržaje koji pomažu mladim ljudima, učenicima i široj javnosti da saznaju više o osnovnim ekonomskim pojmovima, kao što su inflacija i stabilnost cijena.

Stvorili smo i više interaktivnih igara, od kojih su neke dostupne kao aplikacije za pametne telefone te organiziramo učeničko natjecanje €urogeneracija.

Dijalog ESB-a s mladima: #AskDraghi

Dijalog ESB-a s mladima

Zahvaljujemo na svim zanimljivim pitanjima koja ste poslali predsjedniku Draghiju u vezi s europskim gospodarskim oporavkom, kriptovalutama i mogućnošću nove globalne gospodarske krize.

Pogledajte njegove odgovore na odabrana pitanja i uključite se u raspravu.

saznajte više

Isprobajte novu verziju aplikacije Euro Cash Academy

lik iz aplikacije Euro Cash Academy

Aplikacija Euro Cash Academy omogućuje upoznavanje euronovčanica i njihovih zaštitnih obilježja rješavanjem jednostavna kviza ili »razgledavanjem« virtualna gradskog trga. Dostupna je i kao aplikacija za pametni telefon. Otkrijte još više u najnovijoj verziji!


Sudjeluj u učeničkom natjecanju €urogeneracija

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Zanima te ekonomija? Želiš li znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavi se na učeničko natjecanje €urogeneracija koje je namijenjeno timovima učenika srednjih škola u europodručuju.

Učeničko natjecanje €urogeneracija


Igre i aplikacije

Igre i aplikacije ESB-a

Zaigrajte igre ESB-a! Učite o novčanicama i kovanicama igrajući Euro Run i služeći se novom verzijom aplikacije Euro Cash Academy. Prikupite dokumente za Upravno vijeće u igri Top Floor. Odredite kamatne stope u igri €conomia i doznajte više o inflaciji igrajući Inflation Island.


ESB objašnjava

Tražite li informacije i izvore podataka o ESB-u? Želite li podrobnije informacije o pitanjima kojima se ESB bavi?

Objašnjavamo