Edukativni sadržaji

ESB nudi različite multimedijske sadržaje koji pomažu mladim ljudima, učenicima i široj javnosti da saznaju više o osnovnim ekonomskim pojmovima, kao što su inflacija i stabilnost cijena.

Stvorili smo također više interaktivnih igara, dio kojih je dostupan i kao aplikacija za pametne telefone, te organizirali učeničko natjecanje €urogeneracija.

Natjecanje »Tetris®: nova novčanica od 50 €« je završeno

Natjecanje »Tetris®: nova novčanica od 50 €« je završeno i zahvaljujemo svima koji su u njemu sudjelovali. Jeste li među sretnim dobitnicima nove novčanice od 20 € u prozirnoj akrilnoj ploči? Pogledajte popis!

Sudjeluj u učeničkom natjecanju €urogeneracija

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Zanima te ekonomija? Želiš li znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavi se na učeničko natjecanje €urogeneracija koje je namijenjeno timovima učenika srednjih škola u europodručuju.

Učeničko natjecanje €urogeneracija


Igre i aplikacije

Igre i aplikacije ESB-a

Zaigrajte ESB-ove igre! Otkrijte novu novčanicu od 50 € igrajući Tetris. Učite o novčanicama i kovanicama igrajući EuroRun i služeći se aplikacijom Euro Cash Academy. Prikupite dokumente za Upravno vijeće u igri Top Floor. Odredite kamatne stope u igri €conomia i doznajte više o inflaciji igrajući Inflation Island.


ESB objašnjava

Tražite li informacije i izvore podataka o ESB-u? Želite li podrobnije informacije o pitanjima kojima se ESB bavi?

Objašnjavamo