Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
  • ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
  • 2 април 2020 г.

ЕЦБ удължава до средата на 2021 г. прегледа на стратегията по паричната политика

  • Събитията се отлагат с шест месеца поради пандемията от коронавирус.
  • Сега се предвижда прегледът да приключи в средата на 2021 г.

Управителният съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да удължи срока на прегледа на стратегията по паричната политика. При сегашните обстоятелства органите за вземане на решения и служителите на ЕЦБ и националните централни банки от Евросистемата насочват всичките си усилия към това да се справят с предизвикателствата, породени от пандемията от коронавирус. Ето защо завършването на прегледа на стратегията ще се отложи от края на 2020 г. за средата на 2021 г.

Поради мерките за опазване на здравето на гражданите в целия Европейски съюз, включващи забрани за придвижване в публични пространства и правила, забраняващи събирането на хора, в редица държави от еврозоната, планираните първоначално за първата половина на 2020 г. форуми на ЕЦБ и националните централни банки от Евросистемата се изместват за втората половина на годината. Годишният форум на ЕЦБ за централнобанковата дейност, който се провежда в Синтра, се отлага за 10–12 ноември 2020 г.

ЕЦБ все така приканва гражданите на еврозоната да изпращат в писмен вид своите предложения и коментари за стратегията по паричната политика на ЕЦБ на своя език измежду езиците от еврозоната посредством създадения за целта онлайн портал „ЕЦБ Ви слуша“. Крайният срок за това е изместен в края на август 2020 г.

Медиите могат да се обръщат за информация към Петер Ерлих на телефон: +49 69 1344 8320.

Забележки:

Въпроси и отговори за прегледа на стратегията
ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите