Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
  • 2020. április 2.

Az EKB 2021 közepéig meghosszabbítja monetáris politikai stratégiájának felülvizsgálatát

  • A koronavírus-világjárvány miatt hat hónappal elhalasztjuk rendezvényeinket
  • A felülvizsgálat befejezésének jelenleg várható időpontja 2021 közepe

Az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa úgy határozott, hogy a monetáris politikai stratégiai felülvizsgálat tervezett lefutását meghosszabbítja. A mostani helyzetben az EKB-nak és az eurorendszer nemzeti központi bankjainak döntéshozó testületei és munkavállalói minden figyelmüket a koronavírus-világjárványból eredő komoly problémák megoldására összpontosítják. A stratégiai felülvizsgálat befejezésének időpontja ezért 2020 végéről 2021 közepére kerül át.

Az EKB és az eurorendszer nemzeti központi bankjainak eredetileg 2020 első felére tervezett „Meghallgatjuk Önöket” rendezvényei 2020 második felére tolódnak át, ami azért szükséges, mert Európai Unió-szerte több euroövezeti országban is olyan egészségügyi célú intézkedéseket hoztak, mint a nyilvános terek lezárása és a csoportos rendezvényeket tiltó szabályok. Az EKB évente Sintrában tartott központi banki fórumának időpontját 2020. november 10–12-re halasztjuk.

Az EKB továbbra is kéri az euroövezeti polgárokat, hogy írják meg valamely euroövezeti nyelven az EKB pénzpolitikai stratégiájáról szóló javaslataikat és észrevételeiket, amelyeket az interneten „Az EKB meghallgatja Önöket” portálon helyezhetnek el. A beadási határidőt 2020 augusztusának végéig meghosszabbítjuk.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek Peter Ehrlichet keresni a +49 69 1344 8320-as telefonszámon.

Megjegyzés:

Kérdések és válaszok a stratégiai felülvizsgálatról
KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok