Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
  • PERSBERICHT
  • 2 april 2020

ECB verlengt de evaluatie van de strategie voor het monetaire beleid tot medio 2021

  • Uitstel met zes maanden vanwege de coronapandemie
  • Conclusie evaluatie nu medio 2021 verwacht

De Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten het tijdschema voor de evaluatie van de strategie voor het monetaire beleid te verlengen. In de huidige situatie richten de besluitvormende organen en de medewerkers van de ECB en de nationale centrale banken van het Eurosysteem zich volledig op de uitdagingen waar de coronapandemie ze voor stelt. De conclusie van de strategische evaluatie wordt derhalve uitgesteld van eind 2020 naar medio 2021.

In verband met de maatregelen die er in de hele Europese Unie van kracht zijn, inclusief lockdowns van openbare ruimtes en regels die (publieks)bijeenkomsten verbieden in diverse landen van het eurogebied, worden de luistersessies van de ECB en de nationale centrale banken van het Eurosysteem (oorspronkelijk gepland voor het eerste halfjaar van 2020) doorgeschoven naar de tweede helft van het jaar. Het jaarlijkse ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal is uitgesteld tot 10-12 november 2020.

De ECB blijft burgers van het eurogebied uitnodigen om schriftelijk hun voorstellen en commentaar op de strategie voor het monetaire beleid van de ECB in te sturen. Dat kan in de eigen taal via de speciale online ECB Listens Portal. De deadline hiervoor is verzet naar eind augustus 2020.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Peter Ehrlich, tel. +49 69 1344 8320.

Toelichting:

Vragen en antwoorden over de strategische evaluatie
CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media