Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
  • 2. travnja 2020.

ESB produljuje preispitivanje strategije monetarne politike do sredine 2021.

  • Događaji će se odgoditi za šest mjeseci zbog pandemije koronavirusa.
  • Završetak preispitivanja sada se očekuje sredinom 2021.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ESB) odlučilo je produljiti vremenski okvir preispitivanja svoje strategije monetarne politike. U trenutačnim okolnostima tijela nadležna za odlučivanje, zaposlenici ESB-a i nacionalne središnje banke Eurosustava prije svega su zaokupljeni odgovorom na izazove povezane s pandemijom koronavirusa. Završetak preispitivanja strategije stoga se odgađa s kraja 2020. na sredinu 2021.

S obzirom na zdravstvene mjere uvedene u cijeloj Europskoj uniji, uključujući zatvaranje javnih prostora i pravila kojima se zabranjuju okupljanja u nekoliko država europodručja, događaji na kojima će ESB i nacionalne središnje banke Eurosustava slušati mišljenja, koji su se trebali održati u prvoj polovici 2020., sada su predviđeni za drugu polovicu 2020. Godišnji Forum ESB-a o središnjem bankarstvu u Sintri odgođen je i održat će se od 10. do 12. studenoga 2020.

ESB i dalje poziva građane europodručja da svoje pisane prijedloge i primjedbe o ESB-ovoj strategiji monetarne politike dostave na posebnom mrežnom portalu »ESB vas sluša« na jednom od jezika europodručja. Rok za njihovu dostavu pomaknut je do kraja kolovoza 2020.

Predstavnici medija mogu se s upitima obratiti Peteru Ehrlichu, tel. +49 69 1344 8320.

Napomene:

Pitanja i odgovori o preispitivanju strategije
KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije