Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
  • SPOROČILO ZA JAVNOST
  • 2. april 2020

ECB je podaljšala pregled strategije denarne politike do sredine leta 2021

  • Zaradi pandemije koronavirusa bodo dogodki prestavljeni za šest mesecev.
  • Zaključek pregleda je zdaj predviden sredi leta 2021.

Svet Evropske centralne banke (ECB) je sklenil podaljšati časovnico za pregled strategije denarne politike. V sedanjih razmerah organi odločanja in zaposleni v ECB in nacionalnih centralnih bankah Eurosistema vsa svoja prizadevanja usmerjajo v spopadanje z izzivi, ki jih prinaša pandemija koronavirusa. Zaključek pregleda strategije je zato prestavljen s konca leta 2020 na sredino leta 2021.

Zaradi zdravstvenih ukrepov, ki so v veljavi povsod v Evropski uniji, med katerimi so zaprtje javnih prostorov in pravila, ki v več državah euroobmočja prepovedujejo zbiranje ljudi, bodo dogodki, na katerih vas ECB in nacionalne centralne banke v euroobmočju poslušajo – prvotno načrtovani za prvo polovico leta 2020 – sedaj potekali v drugi polovici leta 2020. Letni forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri je prestavljen na 10.–12. november 2020.

ECB še naprej vabi državljane v euroobmočju, da svoje predloge in mnenja o strategiji denarne politike ECB pisno predložijo v enem od jezikov euroobmočja prek spletnega portala »ECB vas posluša«. Rok za oddajo pripomb je podaljšan do konca avgusta 2020.

Kontaktna oseba za novinarska vprašanja je Peter Ehrlich, tel. +49 69 1344 8320.

Opombe:

Vprašanja in odgovori o pregledu strategije
KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije