Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ
  • 2 aprilie 2020

BCE prelungește evaluarea strategiei sale de politică monetară până la mijlocul anului 2021

  • Evenimentele vor fi amânate cu șase luni ca urmare a pandemiei de coronavirus
  • Finalizarea evaluării este prevăzută acum pentru mijlocul anului 2021

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a decis să extindă calendarul pentru evaluarea strategiei sale de politică monetară. În contextul actual, organele de decizie și membrii personalului din cadrul BCE și al băncilor centrale naționale din Eurosistem își axează toate eforturile pe soluționarea dificultăților generate de pandemia de coronavirus. Încheierea evaluării strategiei va fi, prin urmare, decalată de la sfârșitul anului 2020 la mijlocul anului 2021.

Ca urmare a măsurilor sanitare introduse în întreaga Uniune Europeană, printre care închiderea spațiilor publice și interzicerea adunărilor de persoane în mai multe țări din zona euro, se intenționează ca evenimentele din seria „BCE ascultă”, organizate de BCE și băncile centrale naționale din Eurosistem și programate inițial pentru semestrul I 2020, să aibă loc în semestrul II 2020. Ediția anuală a ECB Forum on Central Banking de la Sintra a fost amânată pentru 10-12 noiembrie 2020.

BCE invită în continuare cetățenii din zona euro să trimită în scris propuneri și observații referitoare la strategia de politică monetară a BCE, în limba țării respective din zona euro, prin intermediul portalului online „BCE ascultă”. Termenul pentru trimiterea contribuțiilor a fost mutat la sfârșitul lunii august 2020.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

Notă:

Întrebări și răspunsuri cu privire la evaluarea strategiei
CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media