Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Други посещения

Посещения на главната сграда на ЕЦБ

Мога ли да посетя главната сграда на ЕЦБ?

В момента не се предлагат посещения. В нашите посещения с придружител целим да покажем различни части на главната сграда на ЕЦБ, които представят нейната история и архитектура и дават представа за работната атмосфера в ЕЦБ. Посещението обхваща няколко части на сградата, сред които историческото Гросмарктхале, Центъра за посетители, небостъргача, зоната за конференции и пресцентъра на ЕЦБ.

Виртуално посещение на Центъра за посетители

Възможно ли е да посетя Центъра за посетители на ЕЦБ посредством Google Street View?

Да. Направете виртуално посещение (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2) и се запознайте с нашия Център за посетители, независимо къде се намирате. Ако имате очила за виртуална реалност, сложете ги – така ще се потопите още по-дълбоко в изживяването!

Как мога да направя виртуалното посещение с очила за виртуална реалност?

Инсталирайте на мобилния си телефон приложението Google Street View (iOS, Android). Намерете Европейската централна банка и изберете една от официалните снимки на ЕЦБ, на които е показана вътрешността на сградата. Изберете иконката за виртуална реалност в горния десен ъгъл, за да влезете в режима на виртуална реалност, сложете телефона в устройството за виртуална реалност и се потопете в изживяването!

Колекция на ЕЦБ от произведения на изкуството

Какво представлява колекцията на ЕЦБ от произведения на изкуството?

Нашата колекция от съвременно изкуство се състои от стотици картини, рисунки, фотографии, скулптури и предмети, които са изложени в нашите сгради. Можете да изтеглите на своя смартфон или таблет безплатното приложение ECB Art App (iOSAndroid) и да разгледате удобно у дома колекцията ни.

Как мога да разгледам на живо колекцията на ЕЦБ от произведения на изкуството на живо?

Ако желаете да се запишете за организирано посещение на колекцията на ЕЦБ от произведения на изкуството, свържете се с Kulturothek.

Мемориал в Гросмарктхале

Какво представлява мемориалът в Гросмарктхале?

Мемориалът в някогашното франкфуртско тържище (Гросмарктхале) е част от Еврейския музей във Франкфурт и се намира в главната сграда на ЕЦБ. В един мрачен период от историята на сградата подземието на Гросмарктхале е било използвано през Втората световна война като сборен пункт за близо 10 000 евреи, които оттам са депортирани с влакове към концентрационните лагери на смъртта. Мемориалът на това място днес съхранява паметта за това престъпление и историческото значение на Гросмарктхале.

Как мога да посетя мемориала?

Можете да посетите мемориала, като се запишете за организирано посещение, провеждано от Еврейския музей във Франкфурт.

Изложба „Елзесер“

Какво представлява изложбата „Елзесер“?

Гросмарктхале е проектирано от архитекта Мартин Елзесер и построено в периода 1926–1928 г. Поместената в него изложба „Елзесер“ е посветена на делото му и на богатата история на Гросмарктхале. Постройката, която първоначално е била тържище на едро, за времето си е един от най-големите сградни комплекси във Франкфурт и най-голямата свободно премостваща конструкция от армиран бетон в света.

Как мога да посетя изложбата „Елзесер“?

Можете да посетите изложбата „Елзесер“, като се запишете за организирана обиколка, провеждана от Фондация „Елзесер“. За повече информация за изложбата „Елзесер“ вижте Grossmarkthalle Frankfurt.