Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Muut vierailut

Tutustuminen EKP:n päärakennukseen

Järjestetäänkö EKP:n päärakennuksella esittelykierroksia?

Esittelyjä ei toistaiseksi voida järjestää. Opastetuilla kierroksilla esittelemme EKP:n päärakennusta ja kerromme sen historiasta ja arkkitehtuurista. Vierailijat saavat kuvan siitä, millaista EKP:ssä on työskennellä. Kierroksilla tutustutaan paitsi historialliseen Grossmarkthallen rakennukseen ja EKP:n vierailijakeskukseen myös toimistokerroksiin, konferenssitiloihin ja lehdistökeskukseen.

Virtuaalinen kiertokäynti EKP:n vierailijakeskuksessa

Google Street View

Vierailijakeskukseen voi tutustua virtuaalisesti. Kiertokäyntimme löytyy osoitteesta https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2. Kokonaisvaltaisimman kokemuksen saat käyttämällä virtuaalilaseja.

Miten tutustuminen vierailijakeskukseen virtuaalilasien avulla tapahtuu?

Lataa matkapuhelimeesi Googlen katunäkymäsovellus Street View (iOS, Android). Tee haku ”Euroopan keskuspankki” ja valitse jokin EKP:n virallisista valokuvista, joissa näkyy rakennuksen sisätiloja. Virtuaalitila käynnistetään oikeassa yläkulmassa olevasta virtuaalilasien kuvakkeesta, minkä jälkeen voit asettaa puhelimen laseihin ja nauttia kokemuksesta!

EKP:n taidekokoelma

Millaista taidetta EKP:llä on?

EKP:n nykytaiteen kokoelmissa on satoja maalauksia, piirroksia, valokuvateoksia, veistoksia ja taide-esineitä. Teoksia on esillä eri toimitiloissa. Taidekokoelmaan voi tutustua kotisohvalta lataamalla älypuhelimeen tai tablettiin ilmaisen ECB Art ‑sovelluksen (iOSAndroid).

Taidekierrokset

Kulturothek järjestää opastettuja kiertokäyntejä, joilla tutustutaan EKP:n taidekokoelmiin.

Keskitysleirikuljetuksista kertova muistomerkki

Näyttelytila

EKP:n päärakennuksen kellarissa sijaitseva muistomerkki on osa Frankfurtin juutalaismuseon näyttelytiloja. Päärakennuksen historiaan liittyy synkkä ajanjakso: Grossmarkthallen kellari toimi toisen maailmansodan aikana kokoamispaikkana, josta lähetettiin lähes 10 000 juutalaista junilla keskitysleireille ja kuolemanleireille. Nyt kun rakennuksessa toimii Euroopan keskuspankki, heille on perustettu muistotila.

Käynnit muistotilassa

Frankfurtin juutalaismuseo järjestää opastettuja kierroksia.

Elsaesser-näyttely

Arkkitehtuurinäyttely

Vuosina 1926–1928 rakennetun Grossmarkthallen on suunnitellut arkkitehti Martin Elsaesser. Hänen työtään esittelevässä näyttelyssä kerrotaan myös rakennuksen historiasta. Tukkukauppana toiminut Grossmarkthalle oli aikanaan yksi kaupungin suurimmista rakennuksista ja maailman suurin itsekantava teräsbetonirakenteinen halli.

Näyttelyvierailut

Elsaesser-säätiö järjestää opastettuja näyttelykierroksia. Elsaesser-näyttelystä on tietoa Grossmarkthalle Frankfurt -verkkosivustolla.