Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Άλλες επισκέψεις

Ξεναγήσεις στο κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ

Υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στο κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ;

Επί του παρόντος δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις. Σκοπός των ξεναγήσεών μας είναι να σας δείξουμε διαφορετικά μέρη του κεντρικού κτιρίου της ΕΚΤ, τα οποία αντανακλούν την ιστορία και την αρχιτεκτονική του και δίνουν μια αίσθηση του περιβάλλοντος εργασίας στην ΕΚΤ. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως η ιστορική Großmarkthalle, το Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ, ο ουρανοξύστης, ο χώρος σεμιναρίων και συνεδρίων και το κέντρο Τύπου της ΕΚΤ.

Εικονική ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ

Μπορώ να περιηγηθώ στο Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ μέσω του Google Street View;

Ναι. Περιηγηθείτε εικονικά (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2) και εξερευνήστε το Κέντρο Επισκεπτών μας από όπου κι αν βρίσκεστε! Αν έχετε μάσκα εικονικής πραγματικότητας (VR), φορέστε την και απογειώστε την εμπειρία σας!

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στην εικονική περιήγηση χρησιμοποιώντας μάσκα VR;

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Street View στο κινητό σας τηλέφωνο (iOS, Android). Αναζητήστε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιλέξτε μία από τις επίσημες φωτογραφίες της ΕΚΤ που δείχνουν το εσωτερικό του κτιρίου. Πατήστε το εικονίδιο για μάσκα VR στην επάνω δεξιά γωνία για να ξεκινήσει η λειτουργία VR, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας στη μάσκα VR και απολαύστε τη βιωματική σας εμπειρία!

Συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ

Τι είναι η συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ;

Η συλλογή σύγχρονης τέχνης μας περιλαμβάνει εκατοντάδες πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, φωτογραφίες, γλυπτά και εικαστικά αντικείμενα σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων μας. Μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή ECB Art (iOS, Android στο έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο ή στο τάμπλετ σας και να περιηγηθείτε στη συλλογή από την άνεση του σπιτιού σας.

Πώς μπορώ να επισκεφθώ τη συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Kulturothek αν θέλετε να κάνετε κράτηση για ξενάγηση στη συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ.

Μνημείο στην Großmarkthalle

Τι είναι το Μνημείο στην Großmarkthalle;

Το Μνημείο στην Großmarkthalle υπάγεται στο Εβραϊκό Μουσείο της Φρανκφούρτης και βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ. Σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας του κτιρίου μας, το υπόγειο της Großmarkthalle χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως σημείο συγκέντρωσης 10.000 περίπου Εβραίων οι οποίοι στάλθηκαν από εκεί με τρένα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης. Το Μνημείο στην Großmarkthalle δημιουργήθηκε ως υπενθύμιση αυτού του εγκλήματος και της ιστορικής σημασίας του χώρου.

Πώς μπορώ να επισκεφθώ το Μνημείο;

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μνημείο δηλώνοντας συμμετοχή σε ξενάγηση που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο της Φρανκφούρτης.

Έκθεση για τον Martin Elsaesser

Τι είναι η έκθεση για τον Martin Elsaesser;

Η Großmarkthalle σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Martin Elsaesser και κατασκευάστηκε την περίοδο 1926-1928. Η έκθεση για τον Martin Elsaesser που στεγάζεται εντός αυτής είναι αφιερωμένη στο έργο του και στην πλούσια ιστορία της Großmarkthalle. Η Großmarkthalle, η οποία αρχικά λειτουργούσε ως κεντρική αγορά χονδρικής, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα της Φρανκφούρτης, καθώς και η μεγαλύτερη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς υποστυλώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς μπορώ να επισκεφθώ την έκθεση για τον Martin Elsaesser;

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση για τον Martin Elsaesser δηλώνοντας συμμετοχή σε ξενάγηση που διοργανώνει το ίδρυμα Elsaesser. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο Großmarkthalle Frankfurt.