Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Overige bezoeken

Rondleidingen door het hoofdgebouw van de ECB

Kan ik een rondleiding door het hoofdgebouw van de ECB doen?

Er zijn momenteel geen rondleidingen. Tijdens onze rondleidingen krijgt u verschillende delen van het hoofdgebouw van de ECB te zien en staan we stil bij de geschiedenis en architectuur van het gebouw. Ook krijgt u een indruk van de werksfeer bij de ECB. Op de route liggen onder meer de historische Grossmarkthalle, het bezoekerscentrum van de ECB, de hoogbouw, de conferentieruimte en het perscentrum van de ECB.

Virtuele rondleiding door het bezoekerscentrum van de ECB

Kan ik met Google Street View een rondleiding door het bezoekerscentrum van de ECB doen?

Ja. Volg de virtuele rondleiding (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2), zo kunt u altijd een kijkje nemen in ons bezoekerscentrum, waar u ook bent. Hebt u een VR-headset? Zet die dan op voor een nog intensere ervaring!

Hoe kan ik met een VR-headset de virtuele rondleiding doen?

Installeer de Google Street View-app op uw mobiele telefoon (iOS, Android). Zoek de Europese Centrale Bank en tik op een van de officiële ECB-foto’s van het interieur van het gebouw. Druk op het icoontje van de VR-headset rechtsboven om de VR-modus te starten, stop uw telefoon in de headset en geniet van uw bezoek!

Kunstcollectie van de ECB

Wat is de kunstcollectie van de ECB?

Onze collectie hedendaagse kunst bestaat uit honderden schilderijen, tekeningen, foto's, beelden en andere kunstobjecten. De kunstwerken hebben een plek gevonden in het hele gebouw. Download onze gratis ECB Art-app voor smartphone of tablet (iOSAndroid) en ontdek de collectie vanuit uw eigen woonkamer.

Hoe kan ik de kunstcollectie van de ECB bezoeken?

Neem voor het boeken van een rondleiding langs de kunstcollectie contact op met Kulturothek.

Gedenkteken aan de Grossmarkthalle Frankfurt

Wat is het gedenkteken aan de Grossmarkthalle Frankfurt?

Het gedenkteken aan de Grossmarkthalle Frankfurt maakt deel uit van het Joods Museum in Frankfurt en bevindt zich in het hoofdgebouw van de ECB. Het is een donkere bladzijde in de geschiedenis van ons gebouw: in de Tweede Wereldoorlog werd de kelder van de Grossmarkthalle gebruikt als verzamelpunt waarvandaan bijna 10.000 joden per trein naar concentratie- en vernietigingskampen werden gedeporteerd. Het gedenkteken aan de Grossmarkthalle Frankfurt herinnert aan deze misdaad en aan de historische betekenis van deze plek.

Hoe kan ik het gedenkteken bezoeken?

U kunt het gedenkteken bezoeken door u in te schrijven voor een rondleiding bij het Joods Museum Frankfurt.

De Elsaesser-tentoonstelling

Wat is de Elsaesser-tentoonstelling?

De Grossmarkthalle werd ontworpen door de architect Martin Elsaesser en is gebouwd tussen 1926 en 1928. De Elsaesser-tentoonstelling in het gebouw is een eerbetoon aan zijn werk en aan de rijke geschiedenis van de Grossmarkthalle. Het gebouw, dat oorspronkelijk als groothandelsmarkt werd gebruikt, was indertijd niet alleen een van de grootste gebouwencomplexen in Frankfurt, maar ook de constructie met de grootste vrije overspanning van gewapend beton ter wereld.

Hoe kan ik de Elsaesser-tentoonstelling bezoeken?

U kunt de Elsaesser-tentoonstelling bezoeken door u op te geven voor een door de Stichting Elsaesser georganiseerde rondleiding. Meer informatie over de Elsaesser-tentoonstelling is te vinden op de volgende website: Grossmarkthalle Frankfurt.