Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Egyéb látogatás

Az EKB főépületének bejárása

Körbejárhatjuk az EKB főépületét?

Jelenleg nem fogadunk látogatót. Az idegenvezető kíséretében tett látogatásokon az EKB főépületének különböző részeibe kalauzoljuk el a látogatókat, bemutatjuk az épület történetét és építészetét, bepillantást adunk az EKB munkakörnyezetébe. A séta állomásai között van a régi nagyvásárcsarnok (Grossmarkthalle), az EKB látogatóközpontja, az irodatorony, a konferenciatér és a sajtóközpont.

Virtuális séta az EKB látogatóközpontjában

Körbejárhatom az EKB látogatóközpontját a Google Utcakép alkalmazással?

Igen. A virtuális sétán (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2) a világ bármely pontjáról bejárhatja a látogatóközpontunkat. VR-szemüvegben még különlegesebb az élmény.

Hogyan tehetek virtuális sétát VR-szemüvegben?

Telepítse a Google Utcakép alkalmazást a mobiltelefonjára (iOS, Android). Keresse meg az Európai Központi Bankot, majd koppintson az épületbelsőt mutató egyik hivatalos EKB-fényképre. A VR-mód elindításához nyomja meg a jobb felső sarokban látható VR-szemüveg ikont, helyezze a telefont a VR-eszközbe, és élvezze a látványt.

Az EKB műgyűjteménye

Mit lehet tudni az EKB műgyűjteményéről?

Az EKB kortárs műalkotásokat tartalmazó gyűjteménye sok száz festményt, rajzot, fotót, szobrot és műtárgyat foglal magában, amely helyszíneink több pontját díszíti. Ingyenes ECB Art (iOSAndroid) alkalmazásunkat letöltheti okostelefonra vagy táblagépre, és otthona kényelméből böngészhet a látnivalók között.

Hogyan nézhetem meg az EKB műgyűjteményét?

Szíveskedjék a Kulturothek ügynökséget megkeresni, ha tárlatvezetéssel szeretné megtekinteni a műgyűjteményt.

Emlékmű a frankfurti Grossmarkthalle mellett

Mit lehet tudni a frankfurti Grossmarkthalle melletti emlékműről?

A frankfurti Grossmarkthallénál elhelyezett emlékmű a Frankfurti Zsidó Múzeum része, és az EKB főépületében található. A főépületünk történetének sötét időszakában, a II. világháború alatt a Grossmarkthalle pincéje a Gestapo egyik gyűjtőhelye volt, ahonnan közel tízezer zsidót szállítottak vonattal koncentrációs és megsemmisítő táborokba. Az emlékművel erre a bűntettre és a helyszín történelmi jelentőségére emlékezünk.

Hogyan látogathatok el az emlékműhöz?

Az emlékmű megtekintéséhez jelentkezzen a Frankfurti Zsidó Múzeum tárlatvezetésére.

Elsaesser-kiállítás

Mit tudunk az Elsaesser-kiállításról?

A Grossmarkthalle Martin Elsaesser tervei alapján 1926 és 1928 között épült. Ez ad otthont az Elsaesser-kiállításnak, amely az építész munkássága és a Grossmarkthalle gazdag múltja előtt tiszteleg. Az eredetileg vásárcsarnokként szolgáló épületegyüttes a maga idejében Frankfurt városának egyik legnagyobb ilyen alkotása, emellett a világ legnagyobb nagy fesztávolságú vasbeton szerkezete volt.

Hogyan látogathatok el az Elsaesser-kiállításra?

A kiállítás az azonos nevű alapítvány szervezte tárlatvezetés keretében látogatható. Bővebb tájékoztatásért látogasson el a Grossmarkthalle Frankfurt honlapra.