Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Ostali posjeti

Razgled glavne zgrade ESB‑a

Mogu li se prijaviti za razgled glavne zgrade ESB‑a?

Takvi razgledi trenutačno se ne organiziraju. Razgledi uz vodstvo prilika su da vidite različite dijelove glavne zgrade ESB‑a, doznate nešto o njezinoj povijesti i arhitekturi te steknete dojam o tome kako je raditi u ESB‑u. Obilaze se nekadašnji Großmarkthalle, ESB‑ov centar za posjetitelje, neboderi, konferencijski centar i ESB‑ov tiskovni centar.

Virtualni razgled ESB‑ova centra za posjetitelje

Je li moguć razgled ESB‑ova centra za posjetitelje s pomoću Google Street View?

Da. Gdje god se nalazili, pozivamo vas na virtualni razgled ESB‑ova centra za posjetitelje (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2). Imate li kacigu za virtualnu stvarnost, stavite je na glavu za potpuniji doživljaj.

Upute za uporabu kacige za virtualnu stvarnost

Instalirajte aplikaciju Google Street View na mobilni telefon (iOS, Android). Potražite Europsku središnju banku i pritisnite jednu od službenih fotografija ESB‑a koja prikazuje unutrašnjost zgrade. Pritisnite ikonu kacige za virtualnu stvarnost u gornjem desnom kutu kako biste aktivirali funkciju virtualne stvarnosti, stavite telefon u svoj uređaj za virtualnu stvarnost i uživajte u potpunom doživljaju!

ESB‑ova zbirka umjetnina

Što je ESB‑ova zbirka umjetnina?

Naša zbirka suvremene umjetnosti sadržava stotine slika, crteža, fotografija, skulptura i umjetničkih predmeta koji se nalaze u različitim dijelovima zgrade. Preuzmite na pametnom telefonu ili tabletu našu besplatnu aplikaciju ECB Art (iOSAndroid) i pogledajte zbirku iz vlastitog doma.

Razgled ESB‑ove zbirke umjetnina

Želite li rezervirati razgled uz vodstvo ESB‑ove zbirke umjetnina, obratite se agenciji Kulturothek.

Spomen-prostor u Grossmarkthalleu

Što je spomen-prostor u Grossmarkthalleu?

Spomen-prostor u Grossmarkthalleu dio je Židovskog muzeja u Frankfurtu a nalazi se u zgradi ESB‑a. Tijekom mračnog razdoblja povijesti naše glavne zgrade, u Drugom svjetskom ratu, podrum zgrade Grossmarkthalle upotrebljavao se kao mjesto okupljanja za gotovo 10 000 Židova, koji su odande vlakom deportirani u koncentracijske i istrebljivačke logore. Spomen-prostor u Grossmarkthalleu podsjeća na taj zločin i povijesnu važnost tog mjesta.

Razgled spomen-prostora

Spomen-prostor možete posjetiti tako da se prijavite za razglede uz vodstvo koje organizira Židovski muzej u Frankfurtu.

Elsaesserova izložba

Što je Elsaesserova izložba?

Grossmarkthalle je projektirao arhitekt Martin Elsaesser, a izgrađen je između 1926. i 1928. godine. Postavljanjem Elsaesserove izložbe u tu zgradu odana je počast Elsaesserovu radu i bogatoj povijesti zgrade. Prvobitno frankfurtska veletržnica, svojedobno je bila jedan od najvećih kompleksa u Frankfurtu i imala najveću samonosivu armiranobetonsku krovnu konstrukciju na svijetu.

Razgled Elsaesserove izložbe

Elsaesserovu izložbu možete posjetiti tako da se prijavite za razgled uz vodstvo koje organizira Zaklada Elsaesser. Više informacija o Elsaesserovoj izložbi možete pronaći na stranici Grossmarkthalle Frankfurt.