Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

Övriga besök

Rundturer i ECB:s huvudbyggnad

Kan jag gå en rundtur i ECB:s huvudbyggnad?

Dessa rundturer är inte tillgängliga just nu. Under våra guidade rundturer vill vi visa olika delar av ECB:s huvudbyggnad, med tillbakablickar på byggnadens historia och arkitektur, och förmedla en känsla av hur det är att arbeta på ECB. Rundturen omfattar flera stopp: du får bland annat se den historiska Grossmarkthalle-byggnaden, ECB:s besökscentrum, skyskrapan, konferensområdet och ECB:s presscenter.

Virtuell rundtur av ECB:s besökscentrum

Kan jag gå en Google Street View-rundtur på ECB:s besökscentrum?

Ja. Gå på en virtuell rundtur (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2) och upptäck vårt besökscentrum var du än befinner dig. Med VR-glasögon får du dessutom en ännu mer givande upplevelse!

Hur gör jag för att gå en virtuell rundtur med VR-glasögon?

Installera Google Street View-appen på din mobiltelefon (iOSAndroid). Sök på Europeiska centralbanken och tryck på en av de officiella ECB-bilderna som visar byggnadens insida. Tryck sedan på ikonen för VR-glasögon i det övre högra hörnet för att gå till VR-läget. Fäst din mobiltelefon i din VR-enhet och sedan är det bara att ta del av rundturen!

ECB:s konstsamling

Vad är ECB:s konstsamling?

Vår samling med samtida konst består av hundratals målningar, teckningar, fotografier, skulpturer och konstföremål som alla finns i våra lokaler. Du kan ladda ner ECB:s kostnadsfria konstapp (iOSAndroid) till din smarttelefon eller surfplatta och i lugn och ro titta på konstsamlingen hemifrån.

Hur gör jag för att besöka ECB:s konstsamling?

Ta kontakt med Kulturothek om du skulle vilja boka en guidad rundtur av ECB:s konstsamling.

Grossmarkthalles minnesmärke

Vad är minnesmärket vid Grossmarkthalle?

Grossmarkthalles minnesmärke är del av det judiska museet i Frankfurt och finns i ECB:s huvudbyggnad. Under ett mörkt kapitel i byggnadens historia användes under andra världskriget Grossmarkthalles källare som uppsamlingslokal för nära 10 000 judar inför deportation via tåg till olika koncentrations- och förintelseläger. Minnesmärket vid Frankfurts Grossmarkthalle ska erinra om denna illgärning och om platsens historiska betydelse.

Hur gör jag för att besöka detta minnesmärke?

Du kan besöka minnesmärket genom att anmäla dig till en guidad rundtur som anordnas av Judiska museet i Frankfurt.

Elsaesser-utställning

Vad är Elsaesser-utställningen?

Grossmarkthalle ritades av arkitekten Martin Elsaesser och byggdes 1926–1928. Genom byggnadens Elsaesser-utställning uppmärksammas hans arbete och Grossmarkthalles spännande historia. Ursprungligen användes den som en grosshandelsmarknad. Den var på sin tid en av de största byggnaderna i staden Frankfurt och hade dessutom världens största självbärande struktur av armerad betong.

Hur gör jag för att besöka Elsaesser-utställningen?

Du kan besöka Elsaesser-utställningen genom att anmäla dig till en guidad rundtur som anordnas av Elsaesser-stiftelsen. För mer information, om Elsaesser-utställningen, se Grossmarkthalle Frankfurt.