Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Drugi obiski

Ogledi glavne stavbe ECB

Se lahko udeležim ogleda glavne stavbe ECB?

Ogledi trenutno niso mogoči. Na vodenih ogledih skušamo predstaviti različne dele glavne stavbe ECB, osvetliti njeno zgodovino in arhitekturo ter obiskovalcem prikazati delovno vzdušje v ECB. Ogled vsebuje več postaj, kot so zgodovinska stavba Grossmarkthalle, center ECB za obiskovalce, novi stolpnici, konferenčni prostori in tiskovno središče ECB.

Virtualni ogled centra ECB za obiskovalce

Si center za obiskovalce lahko ogledam s tehnologijo Google Street View?

Da. Z virtualnim ogledom na naslovu https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2 lahko naš center obiščete od kjerkoli na svetu. Če imate 3D očala za virtualno resničnost, bo ogled seveda še toliko bolj realističen.

Kako odprem virtualni ogled s 3D očali?

Namestite aplikacijo Google Street View (iOS, Android), poiščite Evropsko centralno banko in izberite eno od uradnih fotografij ECB, ki prikazuje notranjost stavbe. Pritisnite na ikono 3D očal v zgornjem desnem kotu, da vklopite nastavitev za virtualno resničnost, vstavite telefon v očala – in uživajte.

Umetniška zbirka ECB

Kaj je umetniška zbirka ECB?

Naša zbirka sodobne umetnosti obsega več sto slik, risb, fotografij, skulptur in umetniških predmetov, ki so razporejeni po vseh naših stavbah. Z našo brezplačno aplikacijo ECB Art (iOSAndroid) si lahko zbirko ogledate tudi od doma.

Kako si umetniško zbirko ECB lahko ogledam v živo?

Če se želite prijaviti za vodeni ogled umetniške zbirke ECB, obiščite spletno mesto Kulturothek.

Spominsko obeležje v stavbi Frankfurt Grossmarkthalle

Kaj je spominsko obeležje v stavbi Frankfurt Grossmarkthalle?

Je del muzeja o judovski skupnosti v Frankfurtu (Jüdisches Museum), nahaja pa se v sklopu glavne stavbe ECB. Spominja na temno obdobje v zgodovini naše stavbe, saj je bil med drugo svetovno vojno v kletnih prostorih nekdanje frankfurtske veleprodajne tržnice Grossmarkthalle zbirni center za skoraj 10.000 Judov, ki so bili od tam z vlaki deportirani v koncentracijska in uničevalna taborišča. Spominsko obeležje priča o tem zločinu in opozarja na zgodovinski pomen stavbe.

Kako lahko obiščem obeležje?

Za obisk se prijavite na enega od vodenih ogledov, ki jih organizira Jüdisches Museum v Frankfurtu.

Razstava o Martinu Elsaesserju

Kaj je razstava o Martinu Elsaesserju?

Martin Elsaesser je bil arhitekt, ki je zasnoval stavbo Grossmarkthalle, zgrajeno med letoma 1926 in 1928. Razstava prikazuje njegovo delo in bogato zgodovino te stavbe. Grossmarkthalle se je prvotno uporabljala kot veleprodajna tržnica in je bila eden največjih stavbnih kompleksov v Frankfurtu, hkrati pa tudi največja samonosna konstrukcija iz armiranega betona na svetu.

Kako lahko obiščem razstavo o Martinu Elsaesserju?

Za ogled se prijavite na enega od vodenih ogledov, ki jih organizira fundacija Martin Elsaesser Stiftung. Več informacij o razstavi najdete na spletnem mestu Grossmarkthalle Frankfurt.