Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Alte vizite

Tururi ale clădirii principale a BCE

Pot face un tur al clădirii principale a BCE?

Tururile nu sunt, în prezent, disponibile. În timpul tururilor noastre ghidate, urmărim să prezentăm diferite părți ale clădirii principale a BCE, oferind o perspectivă asupra istoriei și arhitecturii acesteia, precum și asupra atmosferei de lucru din cadrul BCE. Printre diversele opriri ale turului se numără clădirea istorică Grossmarkthalle, Centrul pentru vizitatori al BCE, zgârie-norii, zona de conferințe și centrul de presă al BCE.

Turul virtual al Centrului pentru vizitatori al BCE

Pot face un tur cu Google Street View la Centrul pentru vizitatori al BCE?

Da. Fă un tur virtual (https://goo.gl/maps/gfQT5j6yw2M2) și explorează din orice colț al lumii Centrul pentru vizitatori al BCE! Dacă dispui de o cască pentru realitate virtuală, o poți folosi pentru a beneficia de o experiență și mai imersivă!

Cum pot accesa turul virtual utilizând o cască pentru realitate virtuală?

Instalează aplicația Google Street View pe telefonul tău mobil (iOSAndroid). Caută Banca Centrală Europeană și atinge una dintre fotografiile oficiale ale BCE care prezintă interiorul clădirii. Fă clic pe pictograma reprezentând casca pentru realitate virtuală din colțul din dreapta sus pentru a porni modul de vizualizare în realitate virtuală, introdu telefonul în dispozitivul tău pentru realitate virtuală și bucură-te de experiența imersivă!

Colecția de artă a BCE

Ce este colecția de artă a BCE?

Colecția noastră de artă contemporană include sute de tablouri, desene, fotografii, sculpturi și obiecte de artă din toate sediile noastre. Poți să descarci aplicația noastră gratuită, ECB Art,(iOSAndroid) pe smartphone sau pe tabletă și să admiri colecția din confortul casei tale.

Cum pot vizita colecția de artă a BCE?

Poți lua legătura cu Kulturothek dacă dorești să rezervi un tur ghidat al colecției de artă a BCE.

Memorialul de la Grossmarkthalle din Frankfurt

Ce este Memorialul de la Grossmarkthalle din Frankfurt?

Memorialul de la Grossmarkthalle (hala fostei piețe de gros a orașului Frankfurt) face parte din Muzeul Evreiesc din Frankfurt și se află la sediul principal al BCE. Într-un capitol întunecat din istoria clădirii noastre, pivnița din zona Grossmarkthalle a servit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, drept loc de adunare pentru aproape 10 000 de evrei care au fost deportați de acolo, cu trenul, în lagăre de concentrare și exterminare. Memorialul de la Grossmarkthalle din Frankfurt are rolul de a readuce în amintire această crimă și semnificația istorică a locului.

Cum pot vizita Memorialul?

Memorialul poate fi vizitat în cadrul unui tur ghidat organizat de Muzeul Evreiesc din Frankfurt.

Expoziția Elsaesser

Ce este Expoziția Elsaesser?

Grossmarkthalle a fost proiectată de arhitectul Martin Elsaesser și construită în perioada 1926-1928. Expoziția Elsaesser, găzduită în interior, este un tribut adus operei sale și istoriei bogate a Grossmarkthalle. Utilizată inițial ca hală a pieței de gros, clădirea era odată nu numai una dintre cele mai mari construcții ale orașului Frankfurt, ci și cea mai vastă structură de fier beton boltită, fără puncte de sprijin intermediare, din lume.

Cum pot vizita Expoziția Elsaesser?

Expoziția Elsaesser poate fi vizitată în cadrul unui tur ghidat organizat de Fundația Elsaesser. Pentru mai multe informații despre Expoziția Elsaesser, vizitează Grossmarkthalle Frankfurt.