Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ЕЦБ открива официално новата си сграда

18 март 2015 г.

EMBARGO

Забранено за публикуване преди 12 ч централноевропейско време в сряда, 18 март 2015 г.

В съчетание с редовните заседания на Управителния съвет и Генералния съвет Европейската централна банка (ЕЦБ) днес проведе официалното откриване на новата си сграда на мястото на Гросмарктхале – някогашния франкфуртски пазар за търговия на едро.

„Тази сграда е символ на най-доброто, което Европа може да постигне в своето единство“ – заяви председателят на ЕЦБ Марио Драги. „Много хора се трудиха неуморно, за да се превърне тя в реалност.“ Сградният комплекс се състои от небостъргач, в който са разположени повечето работни места, портален блок, вграден в някогашното пазарно хале, и редица спомагателни здания. „Сградата се откроява като забележителност на град Франкфурт“ – каза също г-н Драги. „И дава на ЕЦБ впечатляващ нов дом, където тя да изпълнява мандата си.“

След приветственото слово на председателя речи произнесоха Тарек Ал-Вацир – заместник министър-председател на провинция Хесен, и Петер Фелдман – кмет на град Франкфурт на Майн. На прерязването на лентата в Гросмарктхале от председателя на ЕЦБ присъстваха членове на Изпълнителния съвет, Управителния съвет и Генералния съвет на ЕЦБ, на Надзорния съвет на единния надзорен механизъм (ЕНМ), както и бившият председател на ЕЦБ Жан-Клод Трише и бившите членове на Изпълнителния съвет Йорг Асмусен, Лоренцо Бини-Смаги, Лукас Пападемос и Гертруде Тумпел-Гугерел.

На церемонията присъстваха също Волф Прикс – главен изпълнителен директор на виенската архитектурна фирма COOP HIMMELB(L)AU, Заломон Корн – председател на еврейската общност във Франкфурт, Конрад Елзесер като представител на семейство Елзесер, Петра Рот – бивш кмет на град Франкфурт, и Фридрих фон Мецлер – почетен гражданин на Франкфурт.

Повече подробности за новата сграда на ЕЦБ, включително текстовете на речите от церемонията, могат да бъдат намерени на уебсайта на ЕЦБ на адрес: http://www.ecb.europa.eu/newpremises.

Медиите могат да се обръщат за информация към Щефан Рукамп на телефон: + 49 69 1344 5057.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите