SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Officiel indvielse af ECB's nye hovedsæde

18. marts 2015

EMBARGO

Klausuleret til offentliggørelse onsdag den 18. marts 2015, kl. 12.00 CET

Den Europæiske Centralbank (ECB) indviede i dag sit nye hovedsæde på Grossmarkthalle-grunden ̶ Frankfurts tidligere engrosmarked ̶ i sammenhæng med de regelmæssige møder i Styrelsesrådet og Det Generelle Råd.

"Denne bygning er et symbol på det bedste, som Europa kan udrette sammen", sagde ECB's formand Mario Draghi. "Den er resultatet af mange folks utrættelige arbejde." Bygningskomplekset omfatter et højhus, som rummer størstedelen af arbejdspladserne, en indgangsbygning, der er integreret i den tidligere torvehal, og forskellige tilhørende bygninger. Mario Draghi udtalte endvidere: "Bygningen er et vartegn for byen Frankfurt. Og den giver ECB et imponerende nyt hjem til at opfylde sit mandat."

Efter formandens velkomsttale, talte Tarek Al-Wazir, stedfortrædende ministerpræsident i delstaten Hessen, og Frankfurts overborgmester Peter Feldmann. Medlemmer af ECB's direktion, styrelsesråd og generelle råd og Den Fælles Tilsynsmekanismes (SSM's) tilsynsråd samt ECB's tidligere formand Jean-Claude Trichet, de tidligere medlemmer af ECB's direktion Jörg Asmussen, Lorenzo Bini Smaghi, Lukas Papademos og Gertrude Tumpel-Gugerell var med, da ECB's formand klippede snoren over i Grossmarkthalle.

Wolf Prix, administrerende direktør i det Wien-baserede arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU, Salomon Korn, formand for det jødiske samfund i Frankfurt, Konrad Elsässer, repræsentant for Elsaesser-familien, Petra Roth, tidligere overborgmester i Frankfurt, og Friedrich von Metzler, æresborger i Frankfurt, var også til stede ved indvielsen.

Yderligere oplysninger om ECB's nye hovedsæde, herunder de taler, der blev afholdt ved indvielsen, findes på ECB's websted http://www.ecb.europa.eu/newpremises.

Forespørgsler fra medierne bedes rettet til Stefan Ruhkamp, tlf.: 49 69 1344 5057.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt