Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
PRESSMEDDELANDE

ECB inviger officiellt sitt nya huvudkontor

18 mars 2015

EMBARGO

Får ej publiceras före 12.00 centraleuropeisk tid onsdagen den 18 mars 2015

Europeiska centralbanken (ECB) invigde idag sitt nya huvudkontor vid Grossmarkthalle (Frankfurts f.d. grossistmarknad) i samband med ECB-rådets och allmänna rådets ordinarie sammanträden.

"Denna byggnad är en symbol för det bästa Europa kan uppnå gemensamt", sa Mario Draghi, ECB:s ordförande. "Många personer har jobbat outtröttligt på att få byggnaden till stånd". Byggnadskomplexet omfattar en skyskrapa där de flesta arbetsplatserna finns, en entrébyggnad som integrerats i den gamla saluhallen och diverse andra byggnader. Mario Draghi sa också: "Det är ett landmärke för Frankfurt stad". Och det är ett nytt och viktigt hem där ECB ska fortsätta att utöva sitt mandat.

Efter ordförandens välkomsttal hölls tal av Tarek Al-Wazir, ställföreträdande ministerpresident för delstaten Hessen och Peter Feldmann, överborgmästare för staden Frankfurt am Main. Ledamöter i direktionen, ECB-rådet och ECB:s allmänna råd och i tillsynsnämnden (SSM) samt ECB:s f.d. ordförande Jean-Claude Trichet, de f.d. direktionsledamöterna Jörg Asmussen, Lorenzo Bini-Smaghi, Lucas Papademos och Gertrude Tumpel-Gugerell såg på när ECB:s ordförande klippte av invigningsbandet i Grossmarkthalle.

Närvarande vid ceremonin var också Wolf Prix, VD för arkitektkontoret COOP HIMMELB(L)AU, Salomon Korn, chef för den judiska gemenskapen i Frankfurt, Konrad Elsässer, företrädare för familjen Elsaesser, Petra Roth, tidigare överborgmästare i Frankfurt samt Friedrich von Metzler, hedersmedborgare i Frankfurt.

Mer information om ECB:s nya huvudkontor och texterna till de tal som hölls finns på ECB:s webbplats http://www.ecb.europa.eu/newpremises.

Frågor från media kan riktas till Stefan Ruhkamp, tfn. +49 69 1344 5057

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media