Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:n uusien toimitilojen viralliset avajaiset

18.3.2015

EMBARGO

Julkaisuvapaa keskiviikkona 18.3.2015 klo 12.00 Keski-Euroopan aikaa

Euroopan keskuspankin (EKP) uusien toimitilojen viralliset avajaiset järjestettiin tänään EKP:n neuvoston ja yleisneuvoston säännöllisten kokousten yhteydessä. Uudet toimitilat on rakennettu aiemmin tukkukaupan hallina toimineen Grossmarkthallen tontille Frankfurtiin.

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi totesi avajaispuheessaan, että rakennus on erinomainen esimerkki siitä, mitä Eurooppa voi yhdessä saavuttaa, ja se on syntynyt lukemattomien ihmisten tinkimättömän työn tuloksena Rakennuskokonaisuuden muodostavat toimistotornit, joihin on sijoitettu valtaosa työpisteistä, tukkukauppahalli sekä niitä yhdistävä sisäänkäynti. Lisäksi tontilla on erilaisia oheisrakennuksia. Pääjohtaja Draghi totesi myös, että uudet toimitilat muodostavat uuden maamerkin Frankfurtiin ja tarjoavat EKP:lle näyttävän päärakennuksen tehtäviensä hoitoon.

EKP:n pääjohtajan lisäksi avajaistilaisuudessa puhuivat Hessenin osavaltion varapääministeri Tarek Al-Wazir ja Frankfurtin kaupungin ylipormestari Peter Feldmann. Grossmarkthallessa järjestettyyn avajaistilaisuuteen osallistuivat EKP:n neuvoston, johtokunnan, ja yleisneuvoston sekä yhteisen valvontamekanismin valvontaelimen jäsenet samoin kuin EKP:n entinen puheenjohtaja Jean-Claude Trichet ja EKP:n johtokunnan entiset jäsenet Jörg Asmussen, Lorenzo Bini Smaghi, Lucas Papademos ja Gertrude Tumpel-Gugerell.

Tilaisuudessa olivat läsnä myös arkkitehtitoimisto COOP HIMMELB(L)AUn toimitusjohtaja Wolf Prix, Frankfurtin juutalaisyhteisön johtaja Salomon Korn, Elsaesserin suvun edustaja Konrad Elsässer, Frankfurtin kaupungin entinen ylipormestari Petra Roth sekä Frankfurtin kaupungin kunniakansalainen Friedrich von Metzler.

Tarkempia tietoja EKP:n uusista toimitiloista on EKP:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.ecb.europa.eu/newpremises, missä ovat luettavissa myös avajaistilaisuuden puheet.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Stefan Ruhkamp puhelinnumerossa +49 69 1344 5057.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle