Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Openingsplechtigheid nieuw ECB-gebouw

18 maart 2015

EMBARGO

Persembargo tot 12.00 uur Midden-Europese tijd op woensdag 18 maart 2015

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag haar nieuwe hoofdgebouw op de plaats van de Grossmarkthalle (Frankfurts voormalige groothandelsmarkt voor groente en fruit) plechtig geopend. Daarnaast werden er ook reguliere vergaderingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Raad gehouden.

"Dit gebouw is een symbool voor het beste wat Europa samen kan bereiken," aldus ECB-President Mario Draghi. "Vele mensen hebben onophoudelijk gewerkt om dit gebouw te realiseren." Het complex bestaat uit de hoogbouw, waarin de meeste werkplekken gehuisvest zijn, het in de voormalige markthal geïntegreerde entreegebouw en enkele bijgebouwen. Draghi zei verder: "Het gebouw is een visueel baken voor de stad Frankfurt. En voor de ECB een indrukwekkende nieuwe thuishaven van waaruit zij haar mandaat kan uitvoeren."

Na de welkomstrede van de President werden er toespraken gehouden door Tarek Al-Wazir, vicepremier van de deelstaat Hessen en door Peter Feldmann, de burgemeester van Frankfurt am Main. Leden van de Directie, de Raad van Bestuur en de Algemene Raad van de ECB, en van de Raad van Toezicht van het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme (SSM), alsmede voormalig ECB-President Jean-Claude Trichet en de voormalige leden van de Directie Jörg Asmussen, Lorenzo Bini Smaghi, Lucas Papademos en Gertrude Tumpel-Gugerell keken toe terwijl de President van de ECB in de Grossmarkthalle het lint doorknipte.

Ook aanwezig bij de plechtigheid waren Wolf Prix, directeur van het Weense architectenbureau COOP HIMMELB(L)AU; Salomon Korn, hoofd van de Joodse gemeenschap in Frankfurt; Konrad Elsässer, die de familie Elsaesser vertegenwoordigde; Petra Roth, de voormalige burgemeester van Frankfurt; en Friedrich von Metzler, ereburger van Frankfurt.

Nadere informatie over het nieuwe gebouw van de ECB, waaronder de teksten van de toespraken die bij de plechtigheid zijn gehouden, vindt u op http://www.ecb.europa.eu/newpremises.

De contactpersoon voor de media is Stefan Ruhkamp, tel.: +49 69 1344 5057.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media