Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB új székházának hivatalos felavatása

2015. március 18.

EMBARGO

Nem továbbítható 2015. március 18., szerda, közép-európai idő szerint 12.00 óráig

Az Európai Központi Bank (EKB) a mai napon, a Kormányzótanács és az Általános Tanács rendes üléseivel párhuzamosan felavatta új székházát, amely a Großmarkthalle, Frankfurt egykori nagyvásárcsarnoka telkén épült meg.

„Az épület mindazt a nagyszerűséget jelképezi, amit Európa együttes erővel el tud érni”, mondta Mario Draghi, az EKB elnöke. „Sokan dolgoztak fáradhatatlanul, hogy a terv valósággá váljon” Az épületegyüttest a munkahelyek többségét tartalmazó irodatorony, a régi vásárcsarnokhoz illesztett bejárati épület és egyéb kiszolgáló épületek alkotják. Mario Draghi hozzátette, hogy „a székház Frankfurt városának meghatározó színfoltja. Impozáns új otthont biztosít az intézménynek, ahol megbízatása teljesítésén munkálkodhat.”

Az elnöki köszöntő után Tarek Al-Wazir, Hessen tartomány miniszterelnök-helyettese és Peter Feldmann, Frankfurt am Main főpolgármestere mondott beszédet. A Großmarkthallében, ahol az EKB elnöke átvágta a szalagot, jelen voltak az EKB Igazgatóságának, Kormányzótanácsának és Általános Tanácsának tagsága, továbbá az egységes felügyeleti mechanizmus (SSM) felügyeleti testületének tagjai mellett az EKB előző elnöke, Jean-Claude Trichet, valamint Jörg Asmussen, Lorenzo Bini-Smaghi, Lucas Papademos és Gertrude Tumpel-Gugerell egykori igazgatósági tagok is.

Az ünnepségen részt vett még Wolf Prix, a bécsi székhelyű COOP HIMMELB(L)AU építésziroda vezérigazgatója, Salomon Korn, a frankfurti zsidó közösség feje, Konrad Elsässer, az Elsaesser család képviseletében, Petra Roth, Frankfurt város egykori polgármestere, valamint Friedrich von Metzler, Frankfurt városának díszpolgára.

Az EKB új székházával kapcsolatos további részletek – beleértve az ünnepségen elhangzott beszédek szövegét – az EKB weboldalán, a http://www.ecb.europa.eu/newpremises internetcímen találhatók.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek Stefan Ruhkamphoz fordulni a +49 69 1344 5057-es telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok