Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE marchează inaugurarea oficială a noului său sediu

18 martie 2015

EMBARGO

Embargo până miercuri, 18 martie 2015, ora 12.00 (ora Europei Centrale)

Banca Centrală Europeană (BCE) a inaugurat astăzi noul său sediu pe amplasamentul Grossmarkthalle (fosta piață de gros din Frankfurt), în paralel cu desfășurarea ședințelor periodice ale Consiliului guvernatorilor și Consiliului general.

„Această clădire este un simbol al celor mai bune lucruri pe care le pot înfăptui europenii împreună”, a declarat Mario Draghi, președintele BCE. „Numeroase persoane au depus eforturi neobosite pentru ca această clădire să devină realitate” Complexul arhitectural include un zgârie-nori care găzduiește majoritatea posturilor de lucru, clădirea de acces integrată în fosta hală a pieței și diverse clădiri anexe. Dl Draghi a afirmat, de asemenea, că acesta „este un reper pentru orașul Frankfurt și oferă BCE un sediu nou impresionant din care să își îndeplinească mandatul.”

Alocuțiunea de întâmpinare rostită de președinte a fost urmată de discursurile susținute de Tarek Al-Wazir, vice-prim-ministru al landului Hessen, și de Peter Feldmann, primarul orașului Frankfurt pe Main. Membrii Comitetului executiv, ai Consiliului guvernatorilor și ai Consiliului general din cadrul BCE, precum și membrii Consiliului de supraveghere din cadrul Mecanismului unic de supraveghere (MUS), alături de fostul președinte al BCE, Jean-Claude Trichet și de foștii membri ai Comitetului executiv Jörg Asmussen, Lorenzo Bini Smaghi, Lucas Papademos și Gertrude Tumpel-Gugerell l-au urmărit pe președintele BCE tăind panglica în clădirea Grossmarkthalle.

De asemenea, la ceremonie au participat Wolf Prix, președintele biroului vienez de arhitectură COOP HIMMELB(L)AU, Salomon Korn, șeful Comunității evreiești din Frankfurt, Konrad Elsässer, reprezentantul familiei Elsässer, Petra Roth, fostul primar al orașului Frankfurt și Friedrich von Metzler, cetățean de onoare al orașului Frankfurt.

Mai multe detalii despre noul sediu al BCE, inclusiv textele discursurilor rostite în cadrul ceremoniei, sunt disponibile pe website-ul BCE, la adresa http://www.ecb.europa.eu/newpremises.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Stefan Ruhkamp, tel.: +49 69 1344 5057.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media