Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Откриване на процедура за публичен търг за основен изпълнител на строежа на новата сграда на ЕЦБ

10 юли 2007 г.

През август 2007 г. Европейската централна банка (ЕЦБ) ще обяви международен публичен търг за основен изпълнител на строежа на новата си сграда. Обявлението за обществена поръчка ще бъде публикувано в Официален вестник на Европейския съюз, както и на интернет сайта на ЕЦБ.

ЕЦБ ще построи новата си сграда в района на бившия пазар за търговия на едро в източната част на Франкфурт на Майн, Германия, въз основа на проекта на виенското архитектурно студио COOP HIMMELB(L)AU. Новите постройки включват небостъргач, висок приблизително 180 метра, бившия закрит пазар на едро ( Großmarkthalle), други допълнителни сгради и парково пространство.

Строителните работи ще започнат през октомври 2008 г. и е планирано да приключат преди края на 2011 г.

Работата и услугите, които основният изпълнител ще предостави, се състоят главно от строителство и оборудване, но също включват и услуги по планиране и мениджмънт.

Повече информация за предстоящия търг за строежа на новата сграда на ЕЦБ може да бъде получена на следните интернет адреси: http://ted.europa.eu (търсете: T070), www.ecb.europa.eu/ecb/jobsproc/proc/tenders, www.new-ecb-premises.com.

По-подробна информация относно проекта на новата сграда може да бъде намерена на ecb.int/ecb/premises и на www.new-ecb-premises.com.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите