Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nyilvános fővállalkozói pályázat kiírása az EKB új székházának megépítésére

2007. július 10.

Az Európai Központi Bank (EKB) 2007 augusztusában nyilvános nemzetközi fővállalkozói pályázatot ír ki az EKB új székházának megépítésére. A pályázati felhívás szövege megjelenik az Európai Unió Hivatalos Lapjában, valamint megtekinthető az EKB weboldalán.

Az EKB a németországi Majna-Frankfurt keleti részén a volt nagybani piac területén építi fel új székházát, a bécsi COOP HIMMELB(L)AU építésziroda tervei alapján. Az új épületegyüttes egy megközelítőleg 180 méter magas toronyházból, a volt nagyvásárcsarnokból (Großmarkthalle) és egyéb kisebb épületekből áll, amelyek parkosított környezetben helyezkednek majd el.

Az építészeti munkálatok fő szakasza 2008. októberben kezdődik, a munka befejezését 2011 végére ütemezik.

A fővállalkozó által elvégzendő munka és szolgáltatások főként az építészeti kivitelezésből és a helyiségek felszereléséből állnak, de tervezési és kezelési szolgáltatásokat is magukban foglalnak.

Az EKB új székházának megépítésére hamarosan kiírásra kerülő pályázatról további információ a következő internetcímeken érhető el: http://ted.europa.eu (a T070 referencia alatt), www.ecb.europa.eu/ecb/jobsproc/proc/tenders és www.new-ecb-premises.com.

Az új épületek építészeti kialakításáról további tájékoztatás a www.ecb.europa.eu/ecb/premises és a www.new-ecb-premises.com címen található.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok