European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Openbare aanbesteding voor een algemene aannemer voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB

10 juli 2007

In augustus 2007 zal de Europese Centrale Bank (ECB) een internationale aanbesteding uitschrijven voor een algemene aannemer voor de bouw van haar nieuwe hoofdkwartier. De contractaankondiging zal worden gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie en op de website van de ECB.

De ECB zal haar nieuwe hoofdkwartier bouwen op het terrein van de voormalige groothandelsmarkt in het oostelijk deel van Frankfurt am Main in Duitsland, op basis van het ontwerp van het Weense architectenbureau COOP HIMMELB(L)AU. Het nieuwe hoofdgebouw zal bestaan uit onder meer een wolkenkrabber van ongeveer 180 meter hoog, de hal van de voormalige groothandelsmarkt ( Großmarkthalle), bijbehorende gebouwen en een landschappelijk vormgegeven terrein.

Met de belangrijkste bouwwerkzaamheden zal worden begonnen in oktober 2008: de afronding van het bouwproject wordt voorzien vóór eind 2011.

Het door de algemene aannemer te verrichten werk en de te verschaffen diensten zullen voornamelijk bestaan uit bouw- en inrichtingswerkzaamheden, maar zullen tevens planning- en beheerdiensten omvatten.

Verdere informatie over de komende aanbesteding voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB kan worden verkregen op de volgende internetadressen: http://ted.europa.eu (zoek naar: T070), www.ecb.europa.eu/ecb/jobsproc/proc/tenders en www.new-ecb-premises.com.

Uitgebreidere informatie over het ontwerp van het nieuwe hoofdkwartier kan worden gevonden onder www.ecb.europa.eu/ecb/premises en onder www.new-ecb-premises.com.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media