Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea unei licitaţii publice pentru construirea noului sediu al BCE de către un antreprenor general

10 iulie 2007

În luna august 2007, Banca Centrală Europeană (BCE) va lansa o licitaţie publică internaţională în vederea construirii noului sediu de către un antreprenor general. Anunţul de participare va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, precum şi pe pagina de web a BCE.

BCE va construi noul sediu pe amplasamentul fostei pieţe cu vânzare en-gros, în partea de est a oraşului Frankfurt am Main, Germania, conform proiectului întocmit de biroul de arhitectură din Viena, COOP HIMMELB(L)AU. Noul sediu va include o clădire înaltă de aproximativ 180 metri, fosta hală a pieţei ( Großmarkthalle), clădiri secundare şi un spaţiu cu amenajare peisagistică.

Principalele lucrări de construcţii vor începe în luna octombrie 2008 şi au termen de finalizare înainte de sfârşitul anului 2011.

Antreprenorul general va asigura în principal executarea lucrărilor de construcţii, furnizarea de echipamente, precum şi prestarea de servicii de planificare şi management.

Informaţii suplimentare cu privire la viitoarea licitaţie pentru construirea noului sediu al BCE pot fi obţinute accesând următoarele pagini de internet: http://ted.europa.eu (a se căuta: T070), http www.ecb.europa.eu/ecb/jobsproc/proc/tenders, www.new-ecb-premises.com.

Detalii privind proiectul noului sediu sunt disponibile la adresele de internet, www.ecb.europa.eu/ecb/premises şi www.new-ecb-premises.com.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media