Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Езикова политика на уебсайта

На този уебсайт ще намерите информация за дейностите на Европейската централна банка на 24-те официални езика на Европейския съюз (ЕС).

Пълната информация е на английски език, но ние се грижим основното съдържание, и особено информацията, която е вероятно да представлява интерес за европейските граждани, да бъде налична и на други официални езици на ЕС.

Какво можете да намерите на български език?

Началната страница, всички страници в разделите „За ЕЦБ“ и „Еврото“, както и заглавните страници на осемте раздела са налични на английски и на други официални езици на ЕС. Това важи и за нашите решения, свързани с паричната политика, годишния доклад и подбрана информация относно нашата стратегия на паричната политика, както и други текстове.

Част от съдържанието на уебсайта е преведено на определени езици на ЕС и може да е налично на език, който разбирате, дори да не е родният Ви език. Някои речи, интервюта и блог публикации на председателя и други членове на Изпълнителния съвет също се публикуват и на други езици освен английски. Прессъобщенията обикновено се публикуват на английски език и, ако са от значение за широката общественост извън експертните среди, и на други официални езици на ЕС.

Правните актове на ЕЦБ обичайно се публикуват на всички официални езици на ЕС и могат да се намерят в EUR-Lex.

Можете да намерите текстове относно нашите публични консултации на редица езици. Отговори на публични консултации се приемат на всички официални езици на ЕС.

Информация за еврото и други свързани теми можете да намерите и на уебсайтовете на национални централни банки от ЕС на избран от Вас език.

Прилагане на езиковата политика

Ако приемете всички бисквитки, ни помагате да получаваме обобщени статистически данни за търсенето на преводи на отделни страници и раздели от нашия уебсайт. Така можем да определим какво да превеждаме в бъдеще. Ако дадена уебстраница все още не е налична на избрания от Вас език, това ще бъде посочено на самата страница.

Генерална дирекция „Комуникации“ на ЕЦБ се грижи за прилагането на езиковата политика.

Ако желаете да зададете въпрос на Европейската централна банка, можете да се свържете с нас, като използвате формуляра за заявка за информация, който е наличен на всички официални езици на ЕС.

Всички страници в този раздел