Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Jezikovna politika

Na tem spletnem mestu boste našli informacije o dejavnostih Evropske centralne banke v 24 uradnih jezikih Evropske unije (EU).

Vse informacije so na voljo v angleščini, najpomembnejše vsebine, zlasti informacije, ki bi utegnile evropske državljane še posebno zanimati, pa so na voljo tudi v drugih uradnih jezikih EU.

Kaj lahko najdete v svojem jeziku?

V angleščini in drugih uradnih jezikih EU so na voljo domača stran, vse strani v razdelkih »O Evropski centralni banki« in »Euro« kakor tudi uvodne strani v vseh osmih razdelkih. V vseh jezikih so na voljo tudi sklepi o denarni politiki, letno poročilo in izbrane informacije o strategiji denarne politike kakor tudi druga besedila.

Nekatere vsebine na spletnem mestu so prevedene v določene jezike EU, kar pomeni, da so lahko na voljo v jeziku, ki sicer ni vaš materni jezik, vendar ga razmete. Nekateri govori, intervjuji in blogi predsednice in drugih članov Izvršilnega odbora so ravno tako na voljo v drugih jezikih poleg angleščine. Sporočila za javnost so običajno objavljena v angleščini, če pa so pomembna tudi za širšo in ne samo strokovno javnost, so objavljena tudi v drugih uradnih jezikih EU.

Zakonodaja ECB je običajno objavljena v vseh uradnih jezikih EU in je na voljo na spletnem mestu EUR-Lex.

Vsebine o javnih posvetovanjih lahko najdete v izbranih jezikih, vendar prispevke k javnim posvetovanjem sprejemamo v vseh uradnih jezikih EU.

Informacije o euru in drugih sorodnih temah lahko v svojem jeziku najdete tudi na spletnih mestih nacionalnih centralnih bank v EU.

Izvajanje jezikovne politike

Če sprejmete piškotke, nam pomagate zbirati statistične podatke o tem, kakšno je povpraševanje po prevodih posameznih strani in razdelkov na spletnem mestu. To pomeni, da lahko ciljno ocenimo, kaj prevajati v prihodnje. Če določena spletna stran še ni na voljo v vašem jeziku, boste o tem na strani posebej opozorjeni.

Za izvajanje jezikovne politike skrbi generalni direktorat Stiki z javnostjo.

Če bi Evropski centralni banki radi zastavili vprašanje, nas lahko v kateremkoli uradnem jeziku EU kontaktirate s pomočjo obrazca za poizvedbe.

Vse strani v tem razdelku