Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Jezična politika

Na ovim mrežnim stranicama pronaći ćete informacije o aktivnostima Europske središnje banke na 24 službena jezika Europske unije (EU).

Sve informacije dostupne su na engleskom jeziku a ključni sadržaji, posebno informacije koje bi mogle biti zanimljive europskim građanima, dostupne su i na ostalim službenim jezicima EU‑a.

Što možete pronaći na svojem jeziku?

Početna stranica, sve stranice u odjeljcima »O ESB‑u« i »Euro« te uvodne stranice svih osam odjeljaka dostupne su na engleskom i ostalim službenim jezicima EU‑a. Na svim službenim jezicima EU‑a dostupne su i naše odluke o monetarnoj politici, godišnje izvješće, odabrane informacije o našoj strategiji monetarne politike i drugi tekstovi.

Neki sadržaji mrežnih stranica prevedeni su na odabrane jezike EU‑a i mogli bi biti dostupni na jeziku koji razumijete, premda to nije vaš materinski jezik. Neki govori, razgovori i objave na blogu predsjednice ili članova Izvršnog odbora ESB‑a dostupni su i na nekim drugim jezicima osim engleskog. Priopćenja za javnost obično su dostupna na engleskom i ako su zanimljiva za širu javnost, a ne samo stručnu, na ostalim službenim jezicima EU‑a.

Zakonodavstvo ESB‑a obično se objavljuje na svim službenim jezicima EU‑a i dostupno je na EUR‑Lexu.

Sadržaji o našim javnim savjetovanjima dostupni su na više jezika. U sklopu javnih savjetovanja prihvaćamo komentare na svim službenim jezicima EU‑a.

Informacije o euru i drugim povezanim temama na vašem odabranom jeziku možete pronaći i na mrežnim stranicama nacionalnih središnjih banaka EU‑a.

Provedba jezične politike

Prihvaćanjem naših kolačića pomažete nam u prikupljanju agregiranih statističkih podataka o potražnji za prijevodom pojedinačnih stranica i odjeljaka naših mrežnih stranica, koji će nam pomoći u odlukama o prevođenju stranica. Ako mrežna stranica još nije dostupna na vašem odabranom jeziku, to će na njoj pisati.

Za provedbu jezične politike odgovorna je glavna uprava ESB‑a Odnosi s javnošću.

Želite li Europskoj središnjoj banci postaviti pitanje, ispunite obrazac zahtjeva za informacije na bilo kojem službenom jeziku EU-a­.

Sve stranice u ovom odjeljku